böngészés Tag
paprika
A bacon igazi joker a konyhában. Segítségével egy egyszerű ételt is gazdagabbá, tartalmasabbá, laktatóbbá varázsolhatunk. A tökéletes füstös húsos, de nem zsíros ízélményhez viszont ügyelnünk kell arra, hogy minőségi alapanyaggal dolgozzunk, illetve, hogy megfelelő módon készítsük a császárszalonnát. Íme néhány jó tanács, hogy hogyan süssük, mivel párosítsuk, hogy igazi komfortot adó tésztaétel kerekedjen belőle.
Fejlesztés csak saját erőből
Seniorplus
Már nem tudnánk másképpp elképzelni az életünket, 1987 óta foglalkozik a családunk zöldség-gyümölcs termesztéssel – hangsúlyozta Kósa Sándor lajosmizsei őstermelő. Különlegesen zamatos szamócájukkal országos hírnévre tettek szert, emellett fürtös uborkát, sárgadinnyét, burgonyát, hagymát, csemegekukoricát, pritamin- és kápiapaprikát termesztenek. A friss terményeket főként termelői piacokon értékesítik.
Miért jó, ha csípős paprikát fogyasztunk?
Seniorplus
Először a XIX. század végén azonosították a kapszaicin nevű vegyületet, ami a paprikát csípőssé teszi. Vannak, akik imádják a csípős ételeket, de nem árt tudni, milyen hatással van az egészségünkre.
Csak óvatosan a chilivel!
MTI
Súlyos fejfájással került kórházba a világ legerősebb chilijét elfogyasztó férfi egy chilievő verseny után.