böngészés Tag

paprika

Testet-lelket melengető mennyei bacon- és tésztakombinációk, amit bárki el tud készíteni

A bacon igazi joker a konyhában. Segítségével egy egyszerű ételt is gazdagabbá, tartalmasabbá, laktatóbbá varázsolhatunk. A tökéletes füstös húsos, de nem zsíros ízélményhez viszont ügyelnünk kell arra, hogy minőségi alapanyaggal dolgozzunk, illetve, hogy megfelelő módon készítsük a császárszalonnát. Íme néhány jó tanács, hogy hogyan süssük, mivel párosítsuk, hogy igazi komfortot adó tésztaétel kerekedjen belőle.

Fejlesztés csak saját erőből

Már nem tudnánk másképpp elképzelni az életünket, 1987 óta foglalkozik a családunk zöldség-gyümölcs termesztéssel – hangsúlyozta Kósa Sándor lajosmizsei őstermelő. Különlegesen zamatos szamócájukkal országos hírnévre tettek szert, emellett fürtös uborkát, sárgadinnyét, burgonyát, hagymát, csemegekukoricát, pritamin- és kápiapaprikát termesztenek. A friss terményeket főként termelői piacokon értékesítik.

Miért jó, ha csípős paprikát fogyasztunk?

Először a XIX. század végén azonosították a kapszaicin nevű vegyületet, ami a paprikát csípőssé teszi. Vannak, akik imádják a csípős ételeket, de nem árt tudni, milyen hatással van az egészségünkre.
Call Now Button