böngészés Tag

olaj

35 éves korban el kell kezdeni az extra bőrápolást

Az élet előrehaladtával a kollagén és az elasztin bioszintézis fokozatosan lelassul. Bizonyos aminosavakhoz kevésbé jut hozzá a szervezet a normál táplálkozás mellett. A bőr vitalitásának fenntartása érdekében ezért hatóanyagban gazdag arckrémeket célszerű használni. Dr. Gyovai Viola okleveles biológus szerint megelőzési céllal legkésőbb 35 éves korban el kell kezdeni az extra bőrtáplást, másként később a plasztikai sebészeti beavatkozás eredménye sem lesz hosszú távú.

Hogyan óvjuk a bőrünket télen is?

A hűvösebb, szelesebb időszakban nemcsak kesztyűvel és sapkával védhetjük a bőrünket a hideg ellen, hanem tápláló, hidratáló készítményekkel is. Legyen szó arcról, testről, kézről vagy ajkakról, ilyenkor különösen tanácsos betartanunk a bőrápolási tippeket, hogy a kültakarónkat ne viselje meg az időjárás.

Kipróbált őszi receptek, amik a bacontől lesznek ellenállhatatlanok

A következőkben olyan recepteket ajánlunk, melyek között az is talál magának valót, aki eddig alig merészkedett a tűzhely közelébe. Bár az alábbi ételek között találni levest, salátát és főételt is, az közös bennük, hogy a bacontől vállnak ínycsiklandó fogássá. Hogy mi is a jó bacon ismérve, vagyis mitől lesz az ételünk díjnyertes, arról Kovács Péter baconszakértő, a Tamási-Hús Kft. kereskedelmi igazgatója árul el néhány érdekességet.

A sokoldalú levendula

A június egyik legszebb és legsokoldalúbb gyógynövénye a levendula. Ennek a különleges illatú, lila növénynek a virágát, szárát és leveleit is számtalan módon felhasználhatjuk.

Ásványi pigmentes fényvédőkkel védekezhetünk az UV-sugarak ellen

Az egészséges táplálkozással is sokat javíthatunk bőrünk természetes védekezőképességén, ugyanakkor a drasztikus környezeti változások miatt már a hétköznapokban is szükség van fényvédők használatára. Dr. Gyovai Viola okleveles biológus, a Magyar Tudományos Akadémia kandidátusa arról beszélt, az erős UV-sugarak hatására gyorsabban beindul a bőröregedési folyamat, az ásványi pigmenttel készült fényvédők viszont úgy védik a bőrünket, mint egy „folyékony tükör”. Ráadásul a bio, dermatológiailag tesztelt gyógynövénykivonatos…

Ilyen problémáktól szenvedhet a bőrünk a maszk alatt

A koronavírus-járvány terjedésének megakadályozása érdekében zárt térben sok helyen immár hetek, hónapok óta kötelező a maszkviselés, aminek negatív hatásai lehetnek az arcbőrünkre. Dr. Gyovai Viola okleveles biológus, a Magyar Tudományos Akadémia kandidátusa felhívta rá a figyelmet, a maszk alatti párás közegben minden mikróba könnyebben szaporodik. Ha valaki ezt tapasztalja, bőrgyógyászhoz kell fordulni, ugyanakkor a megfelelő kozmetikai termékekkel sokat tehetünk annak érdekében, hogy elkerüljük a maszk okozta gondokat.

Olívaolaj nem csak főzéshez

Az már régóta ismeretes, hogy a napraforgóolajnál jelentősen egészségesebb (persze drágább is). Az olívaolajat használhatjuk főzéshez, salátákhoz, de mi mindenre jó még?

Így lesz idén egészségesebb a karácsony

Az egészségtudatos táplálkozás egyre nagyobb teret hódít, noha sokan az alternatív alapanyagok otthoni felhasználását még mindig a fogyókúrával, esetleg egy hangzatos diétával hozzák összefüggésbe, ami lemondásokkal vagy egyenesen önsanyargató életmóddal jár. Pedig az egészséges élelmiszerekből is lehet finomakat alkotni a konyhában, új ízeket fedezhetünk fel, gazdagodik, színesedik a menüpaletta, sőt a családi recepteket is egészségesebbre lehet hangolni anélkül, hogy bárki is észrevenné.

Tarolt a magyar márka a világ legrangosabb ételkóstoló versenyén

A Grapoila olajsajtoló mind a hat nevezett terméke csillagot kapott a világ elsőrangú, legnagyobb elismeréssel járó londoni székhelyű gasztronómiai világversenyén, a Great Taste Awardson. A cég olajai és lisztjei túlzás nélkül levették a lábukról a zsűritagokat, akik a hagyományhoz hűen ezúttal is vakon kóstoltak, hogy semmi ne befolyásolja az ítéletüket. A győzelem kizárólag a minőségi alapanyagokon, a szakértelmen és a technológián múlt ebben az évben is, a Grapoila pedig minden túlzás nélkül az idei kiírás egyik…

Hazai superfoodok: orvosi tanácsok az őszi vitaminraktározáshoz

Ha tíz éve azt mondja valaki, hogy superfood, biztosan nem tudta volna, mit jelent ez a kifejezés. Azóta igazi őrület alakult ki az ilyen gyümölcsök, gabonák, magok és zöldségek körül, hiszen egytől egyig tápanyagban gazdagok, és kiemelkedően jótékony hatással vannak az egészségre. Azt azonban kevesen tudják, hogy hazánkban is sokféle megtalálható közülük. A sárvári Spirit Hotel orvosa, dr. Tatár Ákos most bemutat néhány magyar superfoodot.
Call Now Button