böngészés Tag

növény

Kizöldítik a busz- és villamosvárókat Bécsben

Még a busz- és villamosvárókat is beveti Bécs a felmelegedés elleni harcban: vadszőlővel futtatják be az oldalukat és a tetejüket, hogy árnyékot nyújtsanak a várakozóknak. Az újfajta utasvárók első prototípusát már át is adták.

50 egészséges élelmiszer, amivel megmenthető a Föld

A kaktuszoktól az algákon és a vitaminban gazdag virágokon át a szárazságtűrő gyökérzöldségekig terjed annak az 50 tápláló élelmiszernek a listája, amelyek fogyasztása az emberi szervezet, termesztése pedig a bolygónk számára volna…

Leggyakoribb kérdések a pollenallergiáról

Magyarországon a népesség kb. 20–25%-a szenved légúti allergiás náthában és/vagy kötőhártya-gyulladásban. A betegek száma az utóbbi 10–15 évben megduplázódott, és folyamatosan nő, előrejelzések alapján 20 év múlva eléri az 50%-ot. Egyre…

Kavicsok

Kreatív kézműveskedéssel elüthetjük az időt a gyerekekkel. A kirándulásról, tóparti sétáról begyűjtött kavicsokon megannyi növény- és állatfajt örökíthetünk meg. Nem is tűnik bonyolultnak, igaz?

Tőzegáfonya a csodanövény!

Mindkét nem és valamennyi korosztály érintett, mégis leginkább a 18 és 40 év közötti nőknél a legmagasabb a felfázás kockázata, általánosságban elmondható, hogy élete során minden nő felfázik legalább egyszer!