böngészés Tag

mozi

A mozi címkével ellátott cikkekben a kultúrkaland rovatba mozi kultúrával filmekkel és mozikkal kapcsolatos cikkeket, tartalmakat gyűjtöttük össze. Válogasson seniorplus.hu életmód magazin címkéi között, hogy érdeklődési kőre alapján tudjon tartalmakat választani.

Barbie-filmben játszik Margot Robbie

Először készül élőszereplős film Barbie-ról, a világsztár játékbabáról, főszerepét Margot Robbie játssza, aki a mozi producere is lesz – írta a BBC hírportálja.

Világsztárok a II. Budapesti klasszikusfilm-maratonon

Jobbnál jobb filmekkel, világsztárokkal megkezdődött a II. Budapesti klasszikusfilm-maraton. Esténként a Szent István téren ingyen, több mint 60 örök klasszikust kedvezményes áron az Uránia és Toldi mozikban nézhetünk meg a héten.…

Százéves filmhíradók a Filmarchiv.hu oldalon

Jövő nyárig hetente frissülő, mindig pontosan a száz évvel ezelőtti eseményekről beszámoló korabeli filmhíradókat nézhetnek az érdeklődők a Filmarchiv.hu oldalon – közölte a Magyar Nemzeti Filmalap.

34 nemzet filmjeit hozza Budapestre a fesztivál

2018. április 4–13. között a jubileumi alkalomhoz illő izgalmas és színes programot kínál hazánk egyik legnagyobb filmes eseménye, az immár 25. Titanic Nemzetközi Filmfesztivál. Budapesten 7 helyszínen 47 filmet vetítenek majd a világ…

Kína lesz a világ filmközpontja

A világ legnagyobb filmpiacává válhat 2020-ra Kína, ahol a tervek szerint addigra már több mint 60 ezer mozis filmvásznon nézheti a filmeket a közönség.

Már vetítik Mészáros Márta új családtörténetét

Már játsszák a magyar mozikban Mészáros Márta Kossuth-díjas, Balázs Béla-díjas rendező Aurora Borealis – Északi fény című új családtörténetét, amely anya és lánya kapcsolatának mélységeit és az identitáskeresést is boncolgatja.

Tudja, kik járnak a legtöbbet moziba?

A franciák járnak a legtöbbet moziba Európában: tavaly mintegy 213 millió jegyet adtak el a francia mozik, megelőzve a briteket és a németeket – közölte a francia Nemzeti Filmközpont (CNC).

A majmok legyőzték Pókembert

A majmok bolygója: Háború című filmre 56,5 millió dollárért (15 milliárd forintért) váltott jegyet a közönség az észak-amerikai mozikban, s ezzel a kasszasikerlista éléről leszorította a múlt héten debütált Pókember: Hazatérés című…