böngészés Tag

méz

XIII. Gyulai Méz- és Mézeskalács-fesztivál

Egy hosszú hétvégén át több helyszínen csábítják Gyulán mézédes élvezetekre a látogatókat. Mézfajták, mézeskalácsok, cukrászati különlegességek bemutatása, kóstolása és vására várja a látogatókat.

Amerikai mézversenyen tarolt a magyar hársméz

A magyar méz évtizedek óta egyet jelent földünk legjavával. Magyarország mára az Európai Unió harmadik legnagyobb méztermelő országa lett és a magyar méz hírneve idén nyáron tovább dicsőült. Egy magyar termék az Egyesült Államokban megrendezett Black Jar Honey Contest nemzetközi mézverseny döntőjében a fajtamézek kategóriájában a világ három legjobb méze között végzett. De ugyanez a márka idén 3 termékkel is aranycsillagot nyert a Great Taste Award versenyen Londonban.

Ősi gyógymód, ami télen is a rendelkezésünkre áll

Az immunrendszerünk erősítésére a téli hónapokban van a legnagyobb szükség, az egészség megőrzésére pedig hatékony és természetes ősi módszer az apiterápia, mely alatt a méhek által előállított anyagok gyógyító célú felhasználását értjük.

Szívet szívből, saját mézzel, kézzel gyúrva

Citromos, narancsos, fahéjas és hagyományos ízű mézespuszedli, nagyanyánk mézes-krémes süteménye, sokféle ehető állatfigura és szívecske. Nehéz még felsorolni is, mekkora választékkal várja, hányféle finomsággal kényezteti az édesszájú vásárlókat Dallos Zsolt mézeskalácsos.

„Legyen minden nap mézes nap!”

A mézfogyasztás fontosságáról, a méz élettani hatásairól és táplálkozásunkban betöltött nélkülözhetetlen szerepéről indít közös fogyasztásösztönző kampányt az Agrárminisztérium (AM), az Agrármarketing Centrum (AMC), az Országos Magyar Méhészeti Egyesület (OMME) és a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara (NAK). A „Legyen minden nap mézes nap!” szlogent viselő, két hónapon át zajló promóció során különböző rendezvényeken, valamint online és rádiós kampányban népszerűsítik az egészségvédő hatásáról is ismert élelmiszert.
Call Now Button