böngészés Tag

magyar

Münchenbe kerül az utolsó Bogányi-zongora

A müncheni Deutsches Museumban helyezik el a tizedik, magyar állami tulajdonban lévő Bogányi-zongorát a Külgazdasági és Külügyminisztérium, a Müncheni Főkonzulátus és az Emberi Erőforrások Minisztériuma (Emmi) közös munkájának…

Hódítottak a magyar filmek tavaly

Több mint egymillió nézőjük volt a magyar filmeknek a hazai mozikban 2018-ban, a legsikeresebb alkotás Herendi Gábor Valami Amerika 3 című vígjátéka volt 372 ezer nézővel – közölte a Magyar Nemzeti Filmalap.

PIM Nyári Fesztivál

Itt élünk egymás szomszédságában: csehek, szlovákok, lengyelek és magyarok, együtt éltünk át diktatúrát és együtt örültünk a szabadságnak.

Gondolta volna, hogy ilyenek a magyar autósok?

A magyar autóvezetők európai viszonylatban is jelentős arányban betartják a közlekedésbiztonsági előírásokat, azok között is első helyen az alkoholtilalmat – közölte a La Libre Belgique című belga napilap egy belga felmérésre hivatkozva.

Szinte csak a tejtermékekből vesszük a magyart

A fogyasztók világszerte egyre inkább a globális márkákat preferálják a helyben előállított termékekkel szemben, derül ki egy friss tanulmányból. A magyarok leginkább a tejtermékek esetében választják a hazait: a válaszadók háromnegyede…