böngészés Tag
leves
Régóta tudjuk, hogy a fogyni vágyók gyakran akár úgy is belevágnak egy diétába, hogy arról nem tudják, valóban hatásos és legfőképpen egészséges-e. A nem megfelelő fogyókúra jó esetben csak nem működik, rosszabb esetben azonban az egész szervezet működését felboríthatja. Az egyes divatdiéták azonban akár hatásosak is lehetnek, ha betartjuk az alapvető szabályokat. Ilyen a levesdiéta is.
Alulértékelik a levest a diétázók
Seniorplus
A levesek jótékony hatásairól már a népi gyógyászat is tudott: húslevest főzünk, ha betegek vagyunk vagy ha felmelegednénk a téli hidegben. A leveseknek azonban a fogyókúrában is kiemelt szerep juthat, ám a diétázók sok esetben alulértékelik ezeket a fogásokat.
Fogyókúra- és vérnyomásbarát a sütőtök
Seniorplus
A sütőtök az egyik legkedveltebb őszi-téli csemege. Nemcsak jó ízű, de nagyon sok vitamint és antioxidánst tartalmaz.
Súlyos betegségekhez vezet, ha túl kevés rostot fogyasztunk
Seniorplus
A magyarok csak az ajánlott rostbevitel felét fogyasztják el, ami hosszú távon súlyos egészségügyi problémákhoz vezet. Ma már azonban a zöldség- és gyümölcsfogyasztás mellett is számos alternatíva létezik, hogy fokozzuk a rostbevitelt, hatékonyabbá tegyük a fogyókúránkat, és tovább maradjunk egészségesek.
Van helye a baconnek a karácsonyi menüben?
Seniorplus
A karácsony a szeretet és a család ünnepe, amikor nemcsak a nagy beszélgetések, hanem a nagy evések is jólesnek. Az ünnepek közeledtével még azok is bemerészkednek a konyhába, hogy valami finomat készítsenek karácsonyra, akik máskülönben amennyire csak lehet, távol tartják magukat a tűzhelytől. A karácsonyi menüt illetően sokan a nagy klasszikusokat (halászlé, töltött káposzta, bejgli) készítik el, mások ilyenkor inkább kísérletezni szeretnek. Egy kis kreativitással a bacon is a karácsonyi ételkavalkád egyik központi eleme…
Bacon, ahogy még nem gondoltunk rá
Seniorplus
A rengeteg sütős-főzős műsornak köszönhetően egyre többet kapnak kedvet ahhoz, hogy kipróbálják magukat a tűzhely előtt. A konyhában igazán járatosak azonban azt is tudják, hogy egy-egy hozzávalót milyen sokoldalúan fel lehet használni. Itt van például a bacon, amiről a legtöbben talán az angol reggelire gondolnak, vagy esetleg a baconbe tekert májra, csirkemellre, ám ennél sokkal több ételhez passzol a bacon. Mutatunk néhány ötletet, hogyan tudjuk a baconnel új szintre emelni a konyhaművészetünket.
Melegedjünk egy forró levessel! Íme négy recept!
Kun Mónika
Kint hideg van, és bár a tavaszt várjuk, még mindig sokfelé esik a hó. Ilyenkor egy csésze vagy tányér leves kiválóan felmelegíthet.