böngészés Tag

hőmérséklet

A hőségben különösen figyeljünk a munkavállalókra!

Az elmúlt hetekben tartóssá vált a tikkasztó hőség, lényegesen nehezebb bármilyen fizikai és szellemi megterhelést végezni. Nagyon fontos figyelni ilyenkor a munkavégzés körülményeire is. A munkavállalók védelmét törvény írja elő, ezt sok…

Megfúrták a Nyugat-Antarktisz jegét

Rekordmélységbe, több mint két kilométerre sikerült lefúrni a Nyugat-Antarktisz jegébe – jelentették be a projektet vezető brit antarktiszi kutatóprogram (British Antarctic Survey, BAS) szakemberei, akik szerint kutatásuk segít megérteni,…

Irtózatos hideg van éjjel a Holdon

Az eddig véltnél hidegebb az éjszaka a Hold távoli oldalán: a Csang'o–4 kínai űrszonda adatai szerint mínusz 190 Celsius-fokra csökken éjjel a hőmérséklet a Hold Földről nem látható oldalán. 

A futás lassítja az öregedést

Lassabban öregednek, akik sportolnak, pontosabban akik rendszeresen futnak – állapították meg német kutatók. Rossz hír a monotonitást nem kedvelő, de erősödni vágyó embereknek, hogy a konditermi súlyemelgetés nem éri el ugyanezt a hatást.

Budapest, a gyógyvízfőváros

Termálvíz, gyógyvíz, hidroterápia, balneoterápia, fürdőkúra és ivókúra – napjaink gyakran ismételt kifejezései, de ismerjük-e a fürdőkultúra gyökereit és máig érvényes tanait? És miért is Budapest a gyógyvízfőváros?

Eltűnhet a Himalája Viagrája

Eltűnhet a „Himalája Viagrájának” is nevezett, csodaszernek tartott kínai hernyógomba a klímaváltozás miatt – számolt be a phys.org egy új kutatás eredményeiről.