böngészés Tag

fürdő

A Kneipp-módszer lényege

Kneipp-kúrák, -taposók és hidroterápia. A kifejezésekről mindenki hallott, vagy legalább találkozott velük egy-egy termálfürdő szolgáltatásai között. De vajon milyen előnyök és gyógyhatások rejlenek a kifejezés mögött?

Élményfürdők, ahol nem kell mélyen a zsebbe nyúlni

Összegyűjtöttük azokat fürdőket, ahol a termál- és wellnessrészleg mellett csúszdás élménymedencéket, hullámmedencét vagy exkluzív szaunavilágot, illetve télen is használható nyitott medencéket találunk, mégsem kell többet fizetnünk a…

Télen is kültéren csobbanhatunk

Szabad ég alatt fürdőzni, miközben hótakaró díszíti a tájat, igazán megnyugtató és felemelő kikapcsolódás. Fürdők, amelyekben átélhetjük ezt az élményt.

Csendes fürdők, ahol nincs gyerekzsivaj

Ha szeretnének egy kicsit kikapcsolódni, párjukkal elvonulni egy csendes és nyugodt fürdőbe, hogy átadhassák magukat a pihenésnek, a gyógyulásnak, a relaxációnak, az alábbi fürdőkbe kell elmenni.

Egerbe télen is érdemes ellátogatni

Egerben télen a két fürdő mellett két jégpálya, számos különleges múzeum, adventi vásár várja a turistákat. A kihagyhatatlan történelmi emlékek és a borospincék pedig ilyenkor is jó programot jelentenek.

Porckopáskezelés a Gyulai Várfürdőben

Ahogyan azt dr. Zahorán Ágnestől, a Várfürdő orvosától megtudtuk, a gerincpanaszok mellett az artrózis, azaz az ízületi porcfelületek kopása a másik leggyakoribb panasz, amivel a páciensek a fürdő gyógyászatára érkeznek. Szomorú, de igaz,…

Szaunázók hétvégéje

Tavaly nagy sikerrel szervezte meg a szaunázók hétvégéjét a Magyar Fürdőszövetség. Az új kezdeményezés elnyerte a fürdőlátogatók tetszését, így idén is tematikus szaunaprogramokkal várják az érdeklődőket az ország fürdői.