böngészés Tag
élelmiszer-pazarlás
Még mindig túl sok élelmiszer landol a bécsi kukákban. Azonban a Wiener Tafel, a bécsi élelmiszerbank egy új eszközzel vette fel a harcot az élelmiszer-pazarlás ellen. A „Wiener Tafel-Sensorik Labor” elnevezésű projekt keretein belül 12 és 16 év közötti fiatalokat tanítanak meg arra, hogyan ismerjék fel, hogy egy élelmiszer valóban kidobásra van-e ítélve, vagy még menthető. A 10 részből álló tanfolyamon minden érzékszervüket bevethetik a fiatalok.
Ötvenezer forintnyi élelmiszert dob szemétbe egy átlagos család
Seniorplus
Egy átlagos magyar fogyasztó évente 33 kilogramm élelmiszert dob ki csak azért, mert a nem megfelelő tárolás miatt megromlott, vagy csak mert feleslegesen vásárolta meg. Ha ezt sikerül kiküszöbölni, egy négytagú család évente akár 50 ezer forintot is megspórolhat. Ehhez alapvetően tudatos bevásárlásra van szükség, de sokat segít az is, ha megfelelően használjuk a hűtőszekrényünket, azaz elég hideg van odabent és csak a hűtést igénylő élelmiszereket tároljuk ott. Ha pedig új készülék vásárlását tervezzük, a frizsider…