böngészés Tag

diéta

A diéta címkével ellátott cikkekben az egészségtárral kapcsolatos cikkeket, tartalmakat gyűjtöttük össze. Kiemelten foglalkozunk a diétás ételek elkészítésével receptekkel és életmód tanácsokat adunk olvasóink számára. Válogasson seniorplus.hu életmód magazin címkéi között, hogy érdeklődési kőre alapján tudjon tartalmakat választani.

Fogyni akar? Egyen!

Egy rendszeres étkezési minta követése jóval hatékonyabb módszer a testsúly szabályozására, mint a hagyományos diétázás, amely akár növelheti is a derékméretet és mentális problémákat okozhat – derült ki egy finn tanulmányból.

Csak óvatosan az újévi fogyókúrával!

A túlsúly csökkentésével sok betegség kockázata mérsékelhető, ám a szélsőséges diéták hiányállapotot is okozhatnak – figyelmeztet az újévi fogyókúrás fogadalmak kapcsán az Ételintolerancia és Ételallergia Társaság.

Tudja, mennyi az Ön ideális testsúlya?

Bár mindenki vágyik az ideális testsúlyra, annak megállapítása korántsem egyértelmű. Már csak azért sem, mert az egészséges súly számtalan tényezőtől függ és a hozzá vezető út is mindenkinél különböző lehet. Sasvári-Szekeres Anita, az…

Azt mondták, cukorbeteg lettem

Egyre több ember érint a 2-es típusú cukorbetegség, amely bármelyik életkorban kialakulhat, és az okok a genetikai hajlam mellett a leggyakrabban a helytelen életmódra vezethetők vissza. Amikor a betegség kialakulásával szembesülnek az…