böngészés Tag

csokoládé

Magyar a világ legjobb töltött csokoládéja

Három csillagot kapott a gasztronómia Oscarjaként számontartott londoni Great Taste Awards 2022-es versenyén a komáromi ZAX kézműves csokoládéműhely passiógyümölcsös bonbonja, ezzel világelső a töltött csokik kategóriájában. A Michelin-csillagos éttermek által is használt alapanyagokból készülő magyar csokoládé hajszálvékony, roppanós, kézzel festett burokba kerül, az ízek egyensúlya pedig páratlan kulináris élvezetet nyújt. Varga Zsuzsa csokoládémester nem köt kompromisszumokat, így a vásárlók ugyanazt a kiváló bonbont…

Csokoládékatona

A kiállítás a különleges tulajdonságokkal rendelkező csokoládénak a főurak asztaláról a katonai menázsiba kerüléséről szól. A nagy háborúra fókuszálva mutatja be diadalútját: a spanyol hódító katonák által mosléknak nevezett azték kakaóból istenek eledele és katonák csemegéje lett.

Sütemény ihlette Az év szaloncukrát

A gödöllői Sulyán cukrászda „Egy falat mennyország” sütemény szaloncukor-verziója nyerte el Az év szaloncukra 2021 címet. Az idén második alkalommal civil kezdeményezésként megrendezett versenyre a gyártók összesen 152 ízt neveztek.

Magyar bonbon nyűgözte le a zsűrit a gasztronómiai Oscaron

Közép-Európából egyedülállóan két csillagot kapott a gasztronómia Oscar-díjaként számontartott Great Taste Awardson a ZAX csokoládéműhely erdei gyümölcsös bonbonja, de a kézműves Zsutella mogyorókrémüket is díjazták. Varga Zsuzsa csokoládémester világhírű mesterektől tanulta a szakma fortélyait, hobbijából az elmúlt évtizedben lett hivatás majd sikeres családi vállalkozás.

120 éves Milka csokoládé

120 éves a Milka csokoládé. A Milch és Kakao (tej és kakaó) szavak összeolvasztásából született márkanévhez kapcsolódó ikonikus lila tehén grafikáját magyar grafikus alkotta.

Előnyben a minőségi szaloncukrok 2020-ban

A hagyományos kókuszos, zselés, vajkaramellás és marcipános szaloncukrok mellett idén már a prémiumkategóriás gyártók sós-karamellás vagy tökmagos ízvilágot is megtalálhatjuk a kínálatban. A fogyókúrázók és a diétázók igényeit a cukormentes termékek elégíthetik ki, de a korábbi évekhez képest jelentősen több vegán és paleolit szaloncukor közül válogathatnak majd a vásárlók. Szintén komoly újdonság, hogy a koronavírus-járvány miatt várhatóan minden eddiginél többen rendelnek majd édességeket online az ünnepekre.

Két díjat is kapott a magyar tökmag-áfonya praliné

A Sweetic csokoládémestere, Zala Judit által megálmodott tökmag-áfonya praliné megkapta az Academy of Chocolate Awards 2020 díját, majd a gasztronómia Oscar-díjának is nevezett Great Taste Awardson nyert elismerő két aranycsillagot. Ez az év azért is nagyon izgalmas a magyar kézművescsokoládé-manufaktúra számára, mert megnyitották első budapesti üzletüket, a Sweetic Budát, ami egy csokoládébár és egy specialtykávézó harmonikus házassága.

Magyar bonbont választottak világelsőnek Londonban

A világ elsőrangú, legnagyobb elismeréssel járó londoni székhelyű gasztronómiai világversenyén, a Great Taste Awards 2019-en egy magyar kézműves csokoládémanufaktúrában készült praliné nyerte el a Great taste három aranycsillagát. A díjazott bonbont előállító Sweetic Csokoládé Manufaktúra ezzel az elismeréssel a világ élvonalbeli csokoládékészítői közé került be.

Együnk csokit!

Csökkenti a szívbetegség kialakulásának esélyét, ha az ember rendszeresen fogyaszt csokoládét – derült ki az Európai Kardiológiai Társaság müncheni kongresszusán bemutatott kutatásból. A rossz hír a csalad.hu beszámolója szerint csupán annyi, hogy itt is mértéket kell tartani, és az sem mindegy, mit eszünk.

Hogyan ússzuk meg a karácsonyt állatorvosi ügyelet nélkül?

Az ünnepek alatt sok gazdi elköveti a hibát, hogy túleteti a kedvencét, ami kóros elhízáshoz vezet, ráadásul egyes édesítők kifejezetten mérgezőek. A nyírfacukorból például már kis mennyiség is halált okozhat a kedvenceinknél, de csokoládéval is tilos etetni az ebeket.
Call Now Button