böngészés Tag

Bécs

Budapestre jön a bécsi katamarán, a Twin City Liner

Kísérleti jelleggel Budapestig hajózik le novemberben az egyébként Bécs és Pozsony között közlekedő katamarán, a Twin City Liner. Ha a próbaút sikeres lesz, a jövőben gyakrabban érkezhetnek hajón bécsiek a magyar fővárosba.

Biztonságosabb tömegközlekedés Bécsben

Bécsben a tömegközlekedési eszközökön és információs pontokon közel 100 biztonsági őr van szolgálatban. Nemcsak a biztonsági szolgálattal, hanem több mint 13 000 kamerával biztosítják az utasok biztonságát és a házirend betartását.

Bécs a rovarokért

Egy többmilliós nagyvárosban a legkisebb élőlények, mint a pillangók vagy a bogarak is nagyban hozzájárulnak az ökoszisztéma fenntartásához, melynek támogatása érdekében Bécs is tettre kész.

Telefonos segélyszolgálat elveszett állatoknak Bécsben

Az osztrák főváros állategészségügyi és állatvédelmi ügyosztálya telefonos segélyszolgálatot működtet a talált és elveszett állatok bejelentésére Bécsben. Aki az utcára teszi és magára hagyja kisállatát, az pénz- vagy akár börtönbüntetésre…

Okos gyalogos közlekedési lámpák Bécsben

Bécsben 1300 közlekedési lámpa közül 200 régi nyomógombosat küldenek nyugdíjba, helyüket pedig okos kamerával ellátott lámpák veszik át. Ezek a gyalogos forgalmat nemcsak egyszerűbbé, de hatékonyabbá is varázsolják majd.

Bécsben a nők a középpontban

Bécs egy új, kifejezetten nők számára létrehozott központtal gazdagodott, ahol egy szociális munkás és egy erre szakosodott pszichológus látja el a segítséget kérőket. A nők fokozatos előtérbe helyezése már az egyes közterek nevében is…

Illatosított metrókocsik Bécsben

Bécsben a tömegközlekedést illatos metrószerelvényekkel szeretné vonzóbbá tenni az utasok számára a Wiener Linien, Bécs város közlekedési vállalata.

Bécsi klímavédelmi területek és hőségtérkép

Az osztrák főváros tudatos intézkedésekkel igyekszik ellensúlyozni a klímaváltozás negatív hatásait. Legutóbb elkészíttette a város hőségtérképét és klímavédelmi területek létrehozása mellett döntött. Ezeken a területeken az új építésű…