böngészés Tag

Bécs

Mobil fasorral hívják fel a figyelmet a fákra Bécsben

Október végéig hat sűrűn beépített bécsi kerületben vendégeskedik az a mobil fasor, amellyel a városi fák jelentőségére akarják felhívni a figyelmet. A tíz mezei juhar és madárberkenye mindenhol egy hónapig marad, ezalatt a lakók…

Megkóstolni Ausztriát

Három napon át az osztrák tartományok legfinomabb specialitásaiban tobzódhat, aki 2019. május 10–12. között ellátogat Bécsbe a Genuss-Festivalra. Fadézsában érlelt fehér szalonna, champagne-rozskenyér, szőlőhegyi barackmousse, bécsi…

Bécsben áprilisban kezdődik a nyár

Alig köszöntött be a várva várt tavasz, Bécsben máris beindult a teraszszezon. A sörözők és a kávéházak megnyitották kerthelyiségeiket, a Donaukanal partján pedig már nyugágyakkal és napozószékekkel várják a koktélozni vágyókat.

Húsvéti vásárok Bécsben

Több húsvéti vásárral és szezonális rendezvénnyel is várja az osztrák főváros a tavaszi hangulatra vágyókat. Hímestojás-hegyek, regionális finomságok és húsvéti csecsebecsék minden mennyiségben.

Indul a fagyiszezon Bécsben

A szép idő beköszöntével hivatalosan is megnyitották a fagylaltszezont Bécsben. Idén különböző virágok, gyerekeknek szánt kreációk és variegatofagyik dominálják az osztrák cukrászdák fagylaltpultjait.

Új központi buszpályaudvar Bécsben

Hamarosan egyetlen helyre, Bécs új központi autóbusz-pályaudvarára fut be az összes távolsági buszjárat az osztrák fővárosban. Az új terminál kétszintes lesz és egyszerre 36 autóbuszt tud kiszolgálni.

Ingyenes zöld homlokzattal készül Bécs a nyári hőségre

Meglévő épületek homlokzatának kizöldítésére alkalmas modulok tesztelését kezdték meg Bécsben. A Berta névre keresztelt növényládáktól azt várják, hogy hőségben akár 13 fokkal is javul az utcán tartózkodók hőérzete.

Falco emlékétterem nyílt Bécsben

Szobor helyett étteremmel állítanak örök emléket Ausztria egyik legnagyobb popsztárjának, Falcónak Bécsben. A Schwarzenbergplatzon található lokálban Falco számai szólnak, aranylemezei díszítik a falakat, az étlapon pedig a kedvenc ételei…

Sünvédelmi program a bécsi temetőkben

Néhány éve a sünöknek is készítenek helyet hét bécsi temetőben. A 2015-ben indított sünvédelmi program keretében ugyanis külön téli szállásokat hoznak létre nekik, hogy legyen hol áttelelniük.