böngészés Tag

állat

Telefonos segélyszolgálat elveszett állatoknak Bécsben

Az osztrák főváros állategészségügyi és állatvédelmi ügyosztálya telefonos segélyszolgálatot működtet a talált és elveszett állatok bejelentésére Bécsben. Aki az utcára teszi és magára hagyja kisállatát, az pénz- vagy akár börtönbüntetésre…

Idén harmincéves a Szegedi Vadaspark

Idén ünnepli megnyitásának harmincadik évfordulóját a Szegedi Vadaspark, a jubileumot változatos programsorozattal köszöntik, és bővül az állatkert gyűjteménye is.

Kavicsok

Kreatív kézműveskedéssel elüthetjük az időt a gyerekekkel. A kirándulásról, tóparti sétáról begyűjtött kavicsokon megannyi növény- és állatfajt örökíthetünk meg. Nem is tűnik bonyolultnak, igaz?

A háziállatokat is óvni kell a hőgutától

A 30 Celsius-foknál magasabb nappali csúcshőmérséklet idején a rosszul tartott állatok rövid időn belül hőgutát kaphatnak, amely hosszú távon pusztulásukhoz vezet, így a melegben az állatokat is óvni kell, például megfelelő mennyiségű friss…

Minden negyedik kisállattartó veszélyben!

Kevés gazda van tisztában vele, hogy a kutyákat és a macskákat fenyegető bolhák, kullancsok és szúnyogok távoltartása nem csak kedvenceik egészsége miatt fontos. Számos, emberre is veszélyes betegség terjedése előzhető meg így.