Bruce Willis fedezi fel Mike Tysont

Bruce Willis játssza Mike Tyson felfedezőjét és edzőjét a Cornerman című filmben – osztotta meg értesülését a Variety.com.

A filmet a Homeland-sorozat rendezőként debütáló színésze, Rupert Friend forgatja.
A Cornerman a 80-as évek New Yorkjában játszódik, amikor a bokszlegendákat edző Cus D’Amato (Willis) felfedezi a 13 éves Tysont. A fiatal bokszoló szerepét még nem osztották ki.
A produkció felvételei ősszel kezdődnek.
„A történet két fergeteges tehetség egymás iránti mély szeretetéről szól, mindketten elég bátrak ahhoz, hogy megosszák egymással félelmeiket és ezzel egyre jobb teljesítményre sarkallják egymást” – fogalmazott közleményében a rendező. Hozzátette: filmje arról is szól, hogy küzdeni kell azért, amiben hiszünk, és felveti annak kérdését, hogy valójában mit is jelent az erő.
Mike Tyson volt 20 évesen a legfiatalabb nehézsúlyú bokszoló, aki valaha világbajnokságot nyert. Versenyzői pályafutása 1985-től 2005-ig tartott. Közben 1992-ben három évig börtönben ült, miután szexuális erőszak miatt elítélték. Tyson tagadta a vádat. A börtönben áttért az iszlám hitre.

A nehézsúlyú profi bajnokról 1995-ben Uli Edel forgatott tévéfilmet, amelyet Acélököl – Tyson címmel mutattak be. Életéről dokumentumfilmek is készültek.

Akár ez is tetszhet A szerző további művei