Boldog új évet kívánunk!

Az év utolsó napja a közmédia televíziós csatornáin a könnyed szórakozásé: színházi közvetítés, kabaré, retróslágerek, koncertek kerülnek képernyőre.

December 31-én már 12.45-től elkezdődik a szilveszteri készülődés a Duna Televízió műsorán Borbás Marcsival: a Gasztroangyal adásában bebizonyosodik, hogy az év végi mulatság előkészületei is lehetnek annyira mókásak, mint az esti ünneplés. 19.25-től a Fölszállott a páva 2018 szilveszteri különkiadását láthatják, este nyolctól pedig A Bagi Nacsa Show szilveszteri különkiadásában feltűnik többek között Maradona, Tina Turner és Elton John, duettpartnerként köszönthetjük Oszvald Marikát, Mező Misit és Soltész Rezsőt is. A humoristapárost 21 órától a Fábry szilveszter követi a Dunán. Az óév utolsó másfél órájában hagyományosan a színházi közvetítéseké a főszerep: 22.25-től a Thália-szilvesztert láthatják a csatorna nézői. A műsorban örökzöld slágereket és kabaréjeleneteket adnak elő a hazai színjátszás ifjú és örökifjú művészei.

Éjfél után Áder János köztársasági elnök ünnepi beszédét közvetítik a Duna Televízió mellett az M1, az M3 és az M5 csatorna is. Éjfél után tíz perccel kezdődik a Duna-retró, amelyben a 70-es évektől kezdődően három évtized legnagyobb slágereit élvezhetik a Duna Televízió nézői.

Január elsején 11.15-től A Bécsi Filharmonikusok újévi koncertjét láthatják a csatornán, 19.30-tól pedig a Müpából élőben követhetik a Haydn: A teremtés újévi hangversenyt a Duna Televízió és az M5 műsorán is.

Az M2 Petőfi Tv-n december 31-én 23.05-től egészen hajnali 4.15-ig a koncerteké a főszerep: a Budapest Bár kétrészes MR2 Akusztik+ koncertje után az AWS, a Zanzibár és a Tankcsapda augusztus 19-én a Gellért-szobornál tartott fellépései érkeznek. Január 1-jén 23 órától Pápai Joci Akusztik-felvételét, 00.20-tól pedig a Europe in Concert-sorozatból Chris Rea koncertjét láthatják a csatornán.

Az M3 retrócsatorna december 31-én 20.25-től 1.25-ig Csak szilveszter! címmel a régi szilveszterek legjobb kabaréjeleneteit hozza el nézőinek. A Duna World műsorán 22.05-től a Szenes Iván írta – Szilveszter című koncertfilm két részét láthatják nézőink. A szilveszteri összeállításban az elmúlt időszak Szenes Iván-emlékkoncertjeinek legemlékezetesebb dalai hangzanak el olyan sztárok tolmácsolásában, mint például Aradszky László, Koós János, Vastag Tamás, Balázs Klári, Korda György és még sokan mások.

A klasszikus filmek kedvelői az M5 csatornával búcsúztathatják az óévet: 20.50-től az 1931-es Hyppolit, a lakáj című vígjátékot láthatják Kabos Gyula és Csortos Gyula főszereplésével.

A műsorokat az interneten keresztül is követhetik, illetve korlátozott ideig visszanézhetőek a www.mediaklikk.hu oldalon.

Akár ez is tetszhet A szerző további művei