Biosziget és biopiac az idei OMÉK-on

Könnyű, egészséges ételek

Egyre többen törekszünk arra, hogy egészségesen táplálkozzunk, ugyanakkor nem szeretnénk lemondani a hagyományos magyar ízekről, zamatokról sem. Hogyan lehet a kettőt összeegyeztetni?

A könnyű és kalóriaszegény élelmiszerek nagyon drágák és nem is lehet mindenütt kapni őket – hangzik gyakran a kifogás, és ebben is van valami. Amihez még hozzátehetjük, hogy sajnos nem is ismerjük igazán a korszerű követelményeknek megfelelő magyar élelmiszereket. Ezért is érdemes ellátogatni szeptember 20–24. között az 78. OMÉK-ra, az Országos Mezőgazdasági és Élelmiszer-ipari Kiállításra, ahol a hazai termelők felvonultatják a legújabb technológiával készülő, korszerű áruikat. Meg is kóstolhatjuk az új szemlélettel előállított termékeket, hogy aztán az üzletekben is azokat keressük, válasszuk. Az idei agrárgazdasági seregszemlén középpontba kerül az egészséges táplálkozás, az egészségtudatos étkezés. A kiállításon a kistermelők ezúttal tájegységenként jelenítik meg például a Hajdúság, a Nyírség, a Balaton-felvidék, a Jászság, a Kiskunság, a Nagykunság, Palócföld, Mezőföld jellemző termékeit, ízeit, gasztronómiai kínálatát. Ugyancsak hangsúlyosan jelennek meg a határon túli termelők is az OMÉK-on, bemutatva mezőgazdasági tevékenységük eredményeit. A Hungexpo Budapesti Vásárközpontjában az A pavilonban ismerkedhetünk meg a hazai élelmiszer-ipari vállalkozások kínálatával, újdonságaival, illetve a kész termékeken túl a teljes élelmiszerlánccal, az élelmiszer-biztonsági kérdésekkel és az egészségmegőrzés lehetőségeivel is.

A G pavilonban pedig a kistájak, kistermelők és Kárpát-medence kincseit mutatják be a látogatóknak. Az idén igazi újdonság lesz a G pavilonban a biosziget és a biopiac, ahol nemcsak azt tudhatjuk meg, hogy mitől lesz bio egy élelmiszer, hanem vásárolhatunk is friss termékekből.

Akár ez is tetszhet A szerző további művei