Biciklizd körbe a Tisza-tavat, miközben hódolsz a kultúrának!

Újra jön a Tisza-tavi Fesztivál, idén július utolsó napjaiban látogathatnak el a helyszínre az érdeklődők. Idén számos újítással várják a résztvevőket a szervezők, miközben továbbra is őrzik céljukat, hogy népszerűsítsék a minőségi kultúrát és az operát a Tisza-tó partján – számolt be Debreczeni Ildikó, a fesztivál igazgatója.

A Tisza-tavi Fesztivált idén negyedik alkalommal rendezik meg július 26–29. között. A fesztivál eddig minden évben bővült egy nappal, ez most sincs máshogy: az első nap ezúttal a gasztronómia szerelmeseit szólítja meg. A Családi To’Piknik főzősarkokkal, sztárszakácsokkal és egyéb kulturális, interaktív programokkal várja az érdeklődőket.

Az eddigi évekből megszokhatott második nap a TO’pera. Idén az esti gálakoncerten az Experidance produkciója mellett Miklósa Erika, Molnár Levente, Egyházi Géza és Sóki Ferenc lépnek fel a közönség előtt, majd egy tűzijátékkal zárják az estet.

A Tour D’Opera egyedülálló programot kínál egész Magyarországon. A Tisza-tó 67 km-es panoráma-kerékpárútjának végigbiciklizését 10 minikoncert szakítja majd meg szerte a tóparton. A minikoncerteken komolyzene, opera és népzene is felcsendül majd mások mellett a Magyar Állami Operaház szólistáitól, Palya Bea énekesnőtől és a Vivat Bacchus együttestől.

A zárónap a víz közelségét kedvelőket szólítja meg. A Boat D’Opera napján a bicikliket 8–10 fős csónakokra cserélik a résztvevők, és a vízen közelítik meg a különböző minikoncertek helyszínét, miközben a tó egyedi növény- és állatvilágával ismerkedhetnek meg. Ezen a napon is különböző zenei műfajok képviseltetik majd magukat: Bősze Ádám zenei stand uppal készül, Marton Éva operaénekes tanítványaival érkezik a helyszínre, Horgas Eszter és Falusi Mariann pedig egy különleges duettet ad majd elő.

A fesztivál különleges és egyedülálló, hiszen komolyzenét, operát, népzenét, minőségi táncprodukciókat és egyedi előadások sokaságát tárja nézői elé: négy nap alatt 380 művész vesz részt a fesztiválon. A résztvevők az aktív pihenés számos formáját próbálhatják ki, kerékpározhatnak, csónakázhatnak, sétálhatnak és relaxálhatnak. Idén a gasztronómiai élvezeteknek is hódol a fesztivál, az egészséges táplálkozás jegyében helyi termelők termékeit és őstermelők alapanyagait kóstolhatják meg a fesztivál résztvevői.

Akár ez is tetszhet A szerző további művei