Biciklis BKK-térkép jelent meg

Budapestet lefedő térkép offline és online is megjelent, sőt a BKK Futár útvonaltervezőjébe is bekerült – jelentette be a BKK.

Hiánypótló újdonság ez. A magyar–angol kétnyelvű térképen megtalálható a kerékpárforgalmi főhálózat, azaz a városrészek közötti, kerékpározásra biztonságossá tett és kijelölt útvonalak, továbbá a forgalomcsillapított területek is, azok az utcák, amelyek kerékpárral is egyirányúak és azok a közösségi közlekedési vonalak, amelyeken lehetőség van bicikliszállításra is.

A BKK nagyon büszke a fejlesztésre, ahogy arra is, hogy szerintük az elmúlt kilenc évben a „az emberek a számos biciklisbarát intézkedés hatására immár az integrált közlekedésfejlesztés részeként kezelik a városi kerékpározást. A kerékpárforgalmi főhálózat hossza 30 százalékkal nőtt, közel négy éve működik és folyamatosan fejlődik a MOL Bubi közbringarendszer, már kerékpárral is tervez a BKK hivatalos útvonaltervezője, több ezer új kerékpártároló helyet adtak át, és folyamatosan bővül azon közösségi közlekedési járatok száma, amelyen bicikli is szállítható.

Akár ez is tetszhet A szerző további művei