Belépett a kétmilliárdosok klubjába a Bosszúállók: Végtelen háború

A szuperhősfilmek közül elsőként elérte a kétmilliárd dolláros bevételt a Marvel Filmstúdió Bosszúállók: Végtelen háború című produkciója – jelentette be a forgalmazó, a Walt Disney Co. 

Erre a ritka teljesítményre eddig csak három film volt képes, az Avatar (2009), a Titanic (1997) és a Star Wars: Az ébredő erő (2015).

A Bosszúállók harmadik epizódja a filmstúdió harmadik legambiciózusabb vállalkozása, összegyűjti a Marvel-univerzum mindazon hőseit, akikkel az elmúlt tíz évben találkozhatott a közönség a mozikban.

A több mint húsz szuperhőst felvonultató Végtelen háború bevétele 48 nappal a forgalmazás kezdete után lépte át a kétmilliárdos küszöböt, a bevétel körülbelül egyharmada keletkezett az Egyesült Államokban és Kanadában.

A film 257,7 millió dolláros nyitó hétvégi bevétellel új rekordot állított fel, és 656 millió dolláros eddigi jegyeladással az ötödik legnagyobb bevételű produkció Észak-Amerikában. Kínában eddig minden idők harmadik legnagyobb, 370 millió dolláros bevételét hozta.

A következő Bosszúállók-film bemutatását 2019 májusára ígérik.

Akár ez is tetszhet A szerző további művei