Bagolyrobotok segítenek a matekoktatásban

Négy beszélő robot segít a matematika és a nyelv tanításában tamperei általános iskolákban – jelentette a Yle finn országos műsorszolgáltató.

A négy robot közül három bagolyhoz hasonlít, ezeket a matematika oktatásában használják majd. A gépeket a finn AI Robots vállalat készítette. A negyedik humanoid robot a finn Utelias cég fejlesztése: Elias a nyelvtanítást segíti.
A robotokat Tampere rendelte az oktatás támogatására. A gépeket valós osztálytermi környezetben tesztelik, mások mellett egy általános iskola előkészítő osztályában fogják használni.
A matematika oktatását segítő első robot a napokban érkezett meg Tamperébe, ahol a Soria általános iskolában próbálják ki. A további három robotot más-más iskolákban vetik be.
A kísérlettel azt is vizsgálják, hogy a gyerekek hogyan működnek együtt a robotokkal és milyen tapasztalatokat szereznek az interakcióból.
„Természetesen az is érdekel bennünket, hogyan javíthatják ezek a robotok a tanítás minőségét” – fűzte hozzá Marika Korpinurmi, a tamperei projekt vezetője.
A robotok alkalmazása a Smart Tampere-projekt része, amelyben digitális megoldásokat keresnek a város mindennapi életének javításában.

Akár ez is tetszhet A szerző további művei