Bach mindenkinek, még a fővárosi aluljárókban is

Minden év márciusában, Johann Sebastian Bach születésnapja környékén világszerte kiváló muzsikusok ünneplik a mestert.

Ahogy évek óta megszokott, ingyenes koncerteket adva nyilvános helyeken. Budapesten és az ország nagyobb városaiban ezúttal március 21–25. között hallgathatjuk több helyszínen is a remek muzsikát.

Bach zenéjét ajándékként adják át a közönségnek, ezáltal remélhetőleg megkönnyítik a belépést a klasszikus zene birodalmába. Magyarország 2015-ben csatlakozott ehhez a kezdeményezéshez, azóta minden évben megrendezésre kerül a program hazánkban is, 2017-ben pedig a rendezvény fesztivállá nőtte ki magát. A programot egyébként egy New York-i csellista indította útjára, Dale Henderson. Méghozzá azzal a céllal, hogy növelje a klasszikus zene iránti általános érdeklődést.

A Bach Mindenkinek Fesztivál célkitűzése, hogy a klasszikus zene valóban mindenkihez eljusson, így országszerte meglepő helyszíneken – például aluljárókban, szabad téren, templomokban, hangversenytermekben – és különleges elemekkel kiegészülve megszólaló koncertekkel, egyedi programokkal várják az érdeklődőket.

A fesztivál védnöke Vásáry Tamás zongoraművész, karmester, a fesztivál igazgatója Kovács Zalán László tubaművész. Az események ingyenesek, figyeljék a programokat, érdemes.

Akár ez is tetszhet A szerző további művei