Babér Ingatlan: modern ingatlanközvetítés felsőfokon

Hatalmas szezonja van a lakásvásárlásnak. Ám ha nem szakemberre bízzuk az eladást, akkor nagyon sok pénzt bukhat bárki, de el is veszhet a jogi, illetve pénzügyi útvesztőkben. Érdemes olyan szakembert választani, aki nem csak jól ismeri a piacot, de fantasztikus személyes varázsa is van. Ilyen Simon Judit, a Babér Ingatlan irodavezetője Zuglóban, aki pár éve döntött arról, hogy ott hagyja az egyik multicégnél több éve gondosan felépített pozícióját és megpróbál a saját lábára állni. Méghozzá belevág az ingatlanszakmába.

 Ott jártamkor csodás iroda fogadott Zugló kertvárosi részén. Ahogy a név is fémjelzi, valóban nagyon sok üde zöld árad a helyiségből, és egy olyan harmónia, amely az üzleti világnak csak egy-egy szegmensében van jelen. Mindennek a megálmodója és működtetője Simon Judit, akiről már pár mondat után kiderül, hogy magas intelligenciájú, és ha kell, egyszerre tud segíteni az ingatlanokat érintő jogi, közgazdasági, pénzügyi, valamint az értékbecslést érintő kérdésekben. Ehhez a munkához, ahogy elmondja, nem csak rengeteg képesség, de nagy elszántság is kell. Hiszen az esetek többségében nagyon fontos döntést hoznak hosszú távra azok is, akik vásárolnak és azok is, akik eladnak.

„Saját vállalkozásomban sem csinálok semmit másképp, mint a multinál, sokat köszönhetek a nemzetközi háttérnek.”

Ma már szerencsére sok esetben igazolódik, hogy ha szakember segítségét kérik, akkor lényegesen jobban járnak mind a vevők, mind az eladók. A leendő otthon kiválasztása nagyon fontos kérdés, akár egy család, akár egy egyedülálló ember dönt a lakhatásáról. Ha valaki felad egy hirdetést, akkor első látszatra minden egyszerűnek és ígéretesnek tűnik, majd amikor a tényleges szerződés létrejön, akkor már nagyon bánja, hogy nem bízta szakemberre az ügyletet.

Tény a statisztikai adatokat nézve, hogy hiába pörög az ingatlanpiac, minden hetedik szerződés meghiúsul, ha nincs mögötte egy jó ingatlanos szakember. Az embereknek az utóbbi években rá kellett döbbenniük, hogy az egymás közötti kézfogás sajnos nem sokat ér. Nagyon sokat számít a szakmailag hozzáadott érték.

Vegyünk példának egy lakáseladást: már az első perctől fontos, hogyan van tálalva az a lakáshirdetés, milyen módon fotózzák például az ingatlant. Előnyös fotókra van szükség, amit egy szakember más szemmel készít. A hirdetéshez sem mindegy, milyen szöveget választanak. Aztán lépésről lépésre meg kell mindent tervezni, ahhoz, hogy jó áron kelljen el az ingatlan. Nagyon fontos mindemellett a biztonság – emelte ki Simon Judit. A szakember ugyanis tudja, ki a vevő. Azt is érdemes már az elején figyelembe venni, hogy hiába kapós az ingatlan, az eladónak akár napi több órájába is kerülhet az érdeklődők személyes, illetve telefonos tájékoztatása. Akár negyvenen is megnézhetnek egy lakást, mire megérkezik a komoly vevő. A jó ingatlanos ezt a terhet leveszi a válláról. Természetesen nem elég hangsúlyozni, hogy mindez rengeteg papírmunkával is jár, amihez ugyancsak hozzáértő személyre van szükség. Az ingatlanos szakember nagyon sokat hozzátesz egy lakásértékesítéshez.

Ma már egy ingatlanközvetítő iroda munkája nagyon összetett. Komoly marketing kell hozzá. Nagyon nehéz a sok eladó ingatlan között felhívni a figyelmet a saját ingatlanunkra, megfelelően kommunikálni – fogalmazott Simon Judit. A Babér Ingatlan irodavezetője szerint ugyanakkor fontos az is, hogy földrajzilag hol van az eladásra kínált ingatlan. Az árat ugyanis az elhelyezkedés nagyban befolyásolja. Egy laikus azonban nem biztos, hogy teljesen tisztába van a legfrissebb piaci árakkal, ezért sokan áron alul adják el még mindig az ingatlanukat. Simon Judit szerint ezért is érdemes olyan szakembert választani, aki szívvel, lélekkel és főként bizalommal dolgozik. Hiszen ez egy olyan szakma, mint az orvosé vagy a könyvelőé: bizalom nélkül nem megy.

Érdemes szakembert választani

Simon Juditnál egyébként nemcsak a szakma szeretete, de Zugló iránti elkötelezettsége is kitűnik. Régóta él ebben a városrészben a családjával, ezért is döntött amellett, hogy itt nyitja meg a Babér Ingatlant.

Akár ez is tetszhet A szerző további művei