Az örökbefogadást népszerűsítik a Belvárosi Kutyafesztiválon

A gazdátlan kutyák örökbefogadását és a felelős állattartást népszerűsíti a Vigyél Haza Alapítvány Belvárosi Kutyafesztivál elnevezésű rendezvénye, amelynek május 6-án a budapesti Olimpia Park sétánya ad otthont.

A Vigyél Haza Alapítvány és az V. kerületi önkormányzat összefogásával szervezett családi napon egyebek mellett kutya-gazda fotózás, kutyakozmetika, állatorvosi tanácsadás, kisállat-fizioterápia, mikrochip-leolvasás és -regisztráció, kutyakereső-alkalmazás bemutatása, kutyás ügyességi játékok, kvízjátékok és számos, a felelős állattartást népszerűsítő esemény várja az érdeklődőket – közölte az MTI-vel Óvári András, a szervezet alapítója.

Milyen érzés gazdának lenni?

Az eseményen azokat is tartalmas programokkal várják, akiknek még nincsen háziállata, hiszen az alapítvány önkénteseinek segítségével bárki kipróbálhatja, hogy milyen érzés lehet egy kutya gazdájának lenni. A rendezvény programját a Czinege Banda autentikus népzenével színesíti, az első 100 érkező pedig kutyája nevével és a gazda adataival gravírozott kutyabilétát kap ajándékba.

Ingyenes ivartalanítás

Az idén 10 éves alapítvány várja azt a 800 családot is, akik az elmúlt évek során segítségükkel fogadtak örökbe kutyát, és azokat az állatbarátokat is, akik az Illatos útról választották kedvenceiket. Közülük az első 30, még nem ivartalanított állatnak az alapítvány térítésmentesen elvégzi az ivartalanítását, amennyiben a kutya érvényes oltási könyvével igazolja a gazda, hogy az állatot menhelyről vagy gyepmesteri telepről fogadta örökbe.

Kézműveskedő családi piknik is lesz

A rendezvénnyel párhuzamosan az Olimpiai Parkban az önkormányzat Belvárosi családi piknik elnevezésű eseményére is sor kerül. A pikniken zenei programok, kézműves foglalkozások, mutatványosok és sportolási lehetőség is várja az érdeklődőket.

Fotó: Shutterstock

Akár ez is tetszhet A szerző további művei