Az első adventi gyertya meggyújtása és fényfestés a Városháza parkban

Gyerekprogramokkal indul, az első adventi gyertya meggyújtásával és ünnepi fényfestéssel zárul december 2-a programja a Városháza parkban. Az immár hatodik alkalommal megrendezett Advent Budapesten Téli Fesztivál és karácsonyi vásáron nem csupán az óriás adventi koszorú lángja, hanem Budapest díszvilágítása is felgyúl. Az első adventi hétvége programkavalkádja pedig még három héten át minden hétvégén egész napos programokkal várja az idelátogató családokat egészen karácsonyig.

A budapestiek kedvelt helyszínén a Városháza parkban a Tarlós István főpolgármester fővédnökségével rendezett Advent Budapesten Téli Fesztivál és karácsonyi vásár első adventi vasárnap délelőtt immár hagyományosan a gyerekeké lesz a főszerep. 11 órától a Tekergő Bábszínház Bundás bocsok karácsonya című meséjére várják a legkisebbeket, akik az előadás után adventi koszorút is készíthetnek. 15 órától ismét Bibliai meseolvasást tartanak a Budapesti Kolping Katolikus Általános Iskola, Gimnázium és Sportgimnázium tanulói Boldizsár Ildikó meséiből, majd 16 órától a Kabóca Bábszínház: Regö rejtem – karácsonyi pásztorjátékával fejeződik be a kicsiknek szóló programsorozat vasárnap.

2018. december 2-án 17 órakor Szalay-Bobrovniczky Alexandra főpolgármester-helyettes meggyújtja az első gyertyát az adventi koszorún. Ezzel egy időben városszerte felgyúlnak Budapest díszfényei és kezdetét veszi az ünnepi felkészülés időszaka. A gyertyagyújtáson dr. Osztie Zoltán Budapest-Belváros Nagyboldogasszony-főplébánia plébánosa, a Keresztény Értelmiségiek Szövetségének országos elnöke mond ünnepi áldást, valamint közreműködik Pánczél Kristóf vezényletével a Józsefvárosi Zeneiskola Kiskórusa.

Különleges ünnepi programmal színesíti Budapest arculatát a Fővárosi Önkormányzat, a Budapesti Városarculati Nonprofit Kft. és a LaLuz Visuals az első adventi vasárnapon 17.15-től egész este folyamán. Egyedi, kézzel rajzolt animációs fényfestést láthatnak az érdeklődők, amely egészen a római kortól napjainkig repít el minket. A színes és egyben ismeretterjesztő fényfestés, amely a Deák téri evangélikus templom hátsó homlokzatán jelenik meg, igazi varázslatot csempész a karácsonyváró vásári forgatagba. A rendkívüli esemény a 145 éves Budapest ajándéka a városnak.

A programok ingyenesek a vásár fűtött hüttéjében és a Városháza parkban. A karácsonyig tartó adventi programsorozatról és vásárról bővebben a www.adventbudapest.hu weboldalon tájékozódhatnak.

December 2. (vasárnap)

11 óra: Tekergő Színház: Bundás bocsok karácsonya – bábelőadás

12 óra: Adventikoszorú-készítés

15 óra: Bibliai mesesarok

16 óra: Kabóca Bábszínház: Regö rejtem – karácsonyi pásztorjáték

17 óra: Első adventi gyertyagyújtás

17.15 óra: Ünnepi fényfestés a Városháza parkban (az evangélikus

templom hátsó homlokzatán)

Akár ez is tetszhet A szerző további művei