Az ápolt kézhez tökéletes manikűr illik

A bézs, az arany egyik hamvasabb fajtája és a padlizsánlila is hódít. Most nem a ruhákra, hanem a körmökre gondoltunk. No meg a hozzá illő manikűrre. Akár szakember készíti, akár otthon fogunk hozzá, a legfontosabb, hogy a kezünk mindig legyen ápolt. Különben hiába a szép és divatos köröm, nem igazán fog hódítani. Ám hogy ez ne vegyen el sok időt, de mégis szép eredményt érjünk el, ebben segít a seniorplus.hu olvasóinak Ruszkay Adrienn, a kézápolás szakértője, műkörömépítő és manikűrös.

A körömápolás ugyanolyan fontos, mint a haj- vagy a bőrápolás

 A körömápolás ugyanolyan fontos, mint a haj- vagy a bőrápolás. Általában háromféle manikűrözés között választhatunk, az egyik a francia manikűr, amely a tévhittel ellentétben nem csak a lakkozásra vonatkozik. A francia típusú manikűr annyit jelent, hogy a körömágyat védő bőrt nem levágják, hanem áztatás után egyszerűen visszatolják – világosított fel minket Ruszkay Adrienn manikűrös. A másik típus a hagyományos áztatós vagy vizes manikűr, amelynek a lényege, hogy a felpuhított körömágybőrt ollóval levágják. A harmadik fajta pedig a japán manikűr, amely a japán császárok titkolt eljárása volt. Ennek az a lényege, hogy a bőrt méhviaszkrém és méhviaszpor segítségével erősítik és polírozzák.

Azoknak szakad be a körömágybőre, akiknek nagyon száraz a keze

Manikűrpraktikák otthonra

Az első lépés, hogy megfelelő méretben gondosan reszeljük le és át a körmöket! Miután túl vagyunk a reszelésen, egy speciális szerszámmal visszatoljuk a körömágybőrt, aztán jöhet az áztatás, ami felpuhítja a körömágybőrt, ezáltal sokkal könnyebben lehet eltávolítani, ráadásul a köröm szélén található elhalt bőrréteget is könnyebben lehet levágni. Ha már a körömágybőr eltávolításnál járunk, akkor érdemes az oda nem illő részeket is eltávolítani. Majd jöhet a körömvágás. Ehhez olyan ollót válasszunk, ami elég hegyes és szorosan zár, ugyanis ezekkel lehet a legpontosabban dolgozni. Miután levágtuk a bőrt, érdemes fertőtlenítőt ráfújni, ugyanis ez a terület elég érzékeny, és könnyen begyulladhat. Ezek után már csak néhány csepp olaj, és nagyjából készen is vagyunk. Az olaj táplálja a bőrt, és nem fog kiszáradni, ami azért fontos, mert a legtöbb esetben azoknak szakad be a körömágybőre, akiknek nagyon száraz. Olívaolaj is megteszi, ha nincsen speciális termékünk erre. Ezután érdemes egy alapozólakkot feltenni, ami erősít a körmöt, és végül jöhet a választott szín.

A kalcium pótlása fontos dolog

Áztassuk tejben a körmeinket!

A kalcium pótlása fontos dolog. Ha gondoskodunk arról, hogy fehérjeforrásokat építsünk az étrendünkbe, akkor ideje helyileg is feltölteni a körmeinket. Erre a célra a legjobb a tejben való áztatás. Langyosítsunk fel egy tálban annyi tejet, amennyi bőven ellepi a körmeinket és áztassuk benne őket legalább 10–15 percig! Ezt az eljárást érdemes kúraszerűen alkalmazni legalább 10 napon át.

Érdemes a hidegebb, szelesebb napokon esténként belemasszírozni a körömlemezekbe az olívaolajat

A körömfürdő után bevethetjük az olívaolajat is, melyet érdemes a hidegebb, szelesebb napokon esténként belemasszírozni az úgynevezett körömlemezekbe. Ez nem csak hidratálttá, hanem fényessé is teszi körmeinket.

Stílussal kapcsolatos cikkeinket ezen linken tudja elolvasni: stílusvadász

Akár ez is tetszhet A szerző további művei