Az 5 legjobb program a Ráckevei Duna-ág és környékén

A Ráckevei Duna-ág és környéke térségében, mindössze néhány kilométernyire délre a fővárostól különleges, akár több napra szóló élményekkel gazdagodhatnak. Ezzel a rövid összefoglalóval szeretnénk segíteni tájékozódását és röviden bemutatni a környék legérdekesebb látnivalóit.

Csepel Autó Gyártmánymúzeum

Hét üzemképes jármű mellett járműfőegységek, a különböző járművek makettjei, korabeli fényképek és rendkívül részletes műszaki leírások tekinthetőek meg a szigetszentmiklósi gyűjteményben. A múzeum áprilistól október végéig előzetes bejelentkezés alapján élő tárlatvezetéssel hétfőtől szombatig 10 és 15 óra között látogatható. A tárlatvezetés hossza minimum 45 perc.

Vízben és vízről

Az elmúlt években folyamatosan szépülő szabadstrandokon Szigetszentmártonban, Ráckevén  és Szigetcsépen számos élmény várja a látogatókat. Utóbbi helyszínen röplabdapálya, homokos focipálya, gyermekjátszótér, kikötési lehetőség, bringatároló, parkoló, mellékhelyiség, büfé, kajak-kenu bérlési lehetőség is található. A Ráckevéről induló vezetett kenutúrákat vagy a szigetszentmiklósi kikötőből induló hajókirándulásokat a Kis-Duna szigetei, öblei és lagúnái teszik változatossá és izgalmassá.

Hajómalom és „csónakos piac”

A ráckevei hajómalom Magyarország első rekonstruált és működő hajómalma 2010 óta az egyik legkedveltebb ipartörténeti emlék a térségben. A malom háromféle lisztet őröl, melyből a látogatók vásárolhatnak is a molnártól. A sétányon szerdán és szombaton helyi és környékbeli termelőkkel, árusokkal telik meg a Szegedi Kis István sétány és nyüzsgő piaccá alakul a Duna-part.

A borkedvelő utazóközönségnek bizonyára nem kell bemutatni a szigetcsépi Gál Szőlőbirtok és Pincészetet. A családi vállalkozás mintegy 70 hektárnyi területen gazdálkodik a szigetszentmártoni dűlőkön, de 2011-től a Balaton-felvidéken termett nemes fajtákkal is gazdagodott az amúgy is széles borkínálat. A közelmúltban kapott nemzetközi elismerésük, hogy Balaton-felvidéki Chardonnay boruk a világ 10 legjobb Chardonnay-i közé került. Női borászként első alkalommal Gálné Dignisz Éva méltán érdemelte ki 2013-ban „Az év borásza” címet.

Summerfest Nemzetközi Folklórfesztivál

Az idén már 26 éves jubileumát ünneplő Summerfest a Kis-Duna mente térség legkiemelkedőbb kulturális programja. Augusztus 11–20. között a magyar népművészet kincseit őrző és ápoló együttesek mellett közel 20 ország művészeinek magas színvonalú produkcióit nézhetik. A gazdag programkínálatban koncerteket, gyermekszínházi programokat és az elmaradhatatlan Táncpanoráma előadásait élvezhetik, melynek műsorában 4–5 külföldi együttes mutatkozik be. Augusztus 20-án a néptáncegyüttesek felvonulása és fergeteges gálaműsora zárja az eseménysorozatot.

Kellemes, élményekben gazdag időtöltést kívánunk!

További érdekességeket itt talál: https://www.kisdunamente.hu/top-10-latnivalo/a-10-legjobb-program-a-rackevei-duna-ag-es-kornyeken/60890/

Akár ez is tetszhet A szerző további művei