Álnehézfiúval védenék az egyedül élő nőket

A lakás egyik függönyére kivetített „nehézfiúval” védenék meg az egyedül élő nőket a bűnözőktől Japánban.

A jelenleg még fejlesztés alatt álló Man on the Curtain (Férfi a függönyön) elnevezésű rendszer egy projektorral összeköttetésben lévő okostelefon segítségével vetít rá egy mozgó férfialakot a függönyre.
A felhasználók tucatnyi különböző forgatókönyv közül választhatnak: a kivetített alak bokszolhat, karatézhat, baseballütőt lengethet, de jóval szokványosabb otthoni tevékenységekre is képes, például öltözik, gitározik vagy porszívózik.
A rendszert eredetileg arra tervezték, hogy a Leopalace21 Corp. nevű japán vállalat által működtetett épületek biztonságát szolgálja.
Nakamura Keicsi, a cég hirdetési osztályának menedzsere szerint azonban a nagyközönségtől érkezett megkeresések nyomán mérlegelni kezdték a rendszer forgalomba hozatalának lehetőségét.

Továbbfejlesztik naponta cserélhető videókkal

Nakamura szerint azonban a bűnözők előbb vagy utóbb rájönnének, hogy ha a függöny mögött állandóan egy férfi bokszol, az valójában egy egyedül élő nőt jelent. „Ezért csak akkor szeretnénk kereskedelmi forgalomba hozni a rendszert, ha már továbbfejlesztettük, például naponta cserélhető videókkal” – jegyezte meg a menedzser.

Akár ez is tetszhet A szerző további művei