Agóra-klubok

Debrecen, Agóra Tudományos Élményközpont

Ha már magával ragadott a tudományok varázsa, jelentkezz valamelyik Agóra-klubba! Ki tudja, talán benned is ott bujkál a jövő egyik nagy tudósa, mi segítünk kibontakoztatni tehetséged!

Októbertől induló klubok

A robotikaklubok mellett három komplex természettudományos klub indul az őszi félévben az Agórában. A 2018 októberétől 2019 január végéig tartó klubfoglalkozásokon való részvétel ára: 8000 Ft. Ha valaki két vagy több klubba jelentkezik, az első klub ára ez esetben is 8000 Ft, de minden további klubra 50%-os kedvezményt biztosítunk. Minden klubtag egy névre szóló Agóra-klubkártyát kap, amellyel az érvényességi időn belül az Agóra Tudományos Élményközpont nyitvatartási időben bármikor látogatható! A foglalkozásokra a kapcsolat@agoradebrecen.hu e-mail címen lehet jelentkezni. Ide várjuk a felmerülő kérdéseket is. A klubokba az indulás után is folyamatosan bekapcsolódhatnak a gyerekek.

Robotikaklub kicsiknek

Szeretnél magad építeni robothelikoptert vagy egy éhes aligátort? Ezeken a foglalkozásokon a legmodernebb, WeDo Robotics-készletek segítségével a kisebbek is készíthetnek robotokat, elsajátíthatják a programozás alapjait és felfedezhetik, hogyan működnek a különféle gépek és berendezések. A gyerekek megismerkedhetnek az elektronikus legóként is emlegetett littleBits-szettekkel, amellyel percek alatt új találmányok építhetők a semmiből: rajzolórobot, sütiszámláló vagy éppen automata buborékfújó. Jelentkezés 8 éves kortól. Tervezett időpont: minden szerdán 16.30–18.00 óra. Első foglalkozás: 2018. október 3.

Kezdő robotikaklub

Kóstolj bele a robotika világába a WeDo 2.0 és a LEGO® Mindstorms EV3-készlet segítségével! A kezdő klubfoglalkozáson megtanulhatod a robotika alapjait, megépítheted az első saját lényed, amely lát, hall, mozog, sőt harcol is. LEGO® Mindstorms-készletet mi biztosítunk. Jelentkezés 10 éves kortól. Tervezett időpont: minden szerdán 16.30–18.00 óra. Első foglalkozás: 2018. október 3.

Középhaladó-haladó robotikaklub

Merülj el a robotika világában! Ebbe a robotikaklubba azokat várjuk, akik már vettek részt nálunk robotikaklubban, vagy tisztában vannak a robotika és a programozás alapjaival és szívesen csiszolnák még tovább tudásukat. A klubfoglalkozáson a LEGO® Mindstorms EV3-készlet segítségével teljesen automatikusan működő robotokat építhetsz, amelyeket különböző kihívások révén terepasztalon is tesztelhetsz, bemutatjuk a robotika mesterfogásait, a programozás trükkjeit, izgalmas kihívásokat teljesítünk és versenyeken is részt veszünk. A robotépítés mellett a robotfejlesztésbe is belekóstolhatsz a Tetrix-készlet és a Xiaomi Mitu-szett segítségével. Jelentkezés 10 éves kortól. Két időpont közül lehet választani. Tervezett időpont: minden csütörtökön 16.30–18.00 óra. Első foglalkozás: 2018. október 4. Tervezett időpont: minden péntek 16.30–18.00 óra. Első foglalkozás: 2018. október 5.

Bázis a Holdon. Természettudományos projektklub

Mindig is kíváncsi voltál rá, milyen lehet az élet a Holdon? Mire kell számítania annak, aki ott szeretne lakni? Kutassunk együtt és találjuk ki, hogyan lehet egy működőképes bázist létrehozni a Holdon! A klubfoglalkozáson a gyerekek egy terepasztalt építenek, belekóstolhatnak a robotika, a biológia, a fizika, a csillagászat és a mérnöki munka szépségeibe, miközben felkészülnek egy izgalmas versenyre, a FIRST® LEGO® LEAGUE JR.-programra. Jelentkezés 6 éves kortól 10 éves korig. Tervezett időpont: minden péntek 1616.30–18.00 óra. Első foglalkozás: 2018. október 5.

Kis felfedezők. Ismeretterjesztő klub

Elég tiszta a kezünk, amikor annak tűnik? Hogyan csinálhatunk trükkös rajzokat a lila káposzta levével? Lehet-e háromszögletű buborékot fújni? Ha vörös az ég alja, biztos hogy erős szél lesz? Elkészíthető-e házilag egy lávalámpa? A kifejezetten kicsiknek szóló klubfoglalkozáson a gyerekek betekintést nyerhetnek a különböző tudományok rejtelmeibe. A klubhoz semmilyen előfeltétel nem szükséges (sem olvasás, sem számolás). Jelentkezés 6 éves kortól. Tervezett időpont: minden csütörtök 16.30–17.30 óra. Első foglalkozás: 2018. október 4.

Varázslatos tudomány. Ismeretterjesztő klub

Milyen meglepetéseket rejteget a barna szín? Hogyan szívják fel a növények a tápanyagot? Működtek-e valaha Magyarországon is vulkánok? Mennyire nehéz becsapni a szemünket? Valóban igazi ragadozók a szitakötők? Hogy tölti fel levegővel víz alatti házát a vízipók? A klubfoglalkozásokon a gyerekek egyszerű kísérletekkel és apró kutatómunkával rengeteg dologra fényt derítenek. Jelentkezés 8 éves kortól. Tervezett időpont: minden csütörtök 16.30–18.00 óra. Első foglalkozás: 2018. október 4.

Akár ez is tetszhet A szerző további művei