A Szent Erzsébet mórahalmi gyógyfürdő lett Az év fürdője idén

Közönségszavazatok alapján a Szent Erzsébet mórahalmi gyógyfürdő lett Az év fürdője az idén – közölte a megmérettetést szervező termalfurdo.hu.

Az év fürdője a magyarországi fürdők legnagyobb megmérettetése. A versenyben rekordszámú, közel 170 ezer szavazó összesen 176 ezer szavazatot adott le. A közönségszavazásban 2018. június 1. és augusztus 31. között három kategóriában – Az év fürdője, Az év feltörekvő fürdője, A helyiek kedvenc fürdője – közel 200 fürdő versenyzett.

Az év fürdője kategória ezüstérmese a Zalakarosi fürdő, a 3. helyezettje a gyulai Várfürdő lett.

A közlemény szerint Az év feltörekvő fürdője az orosházi Gyopárosfürdő gyógy-, park- és élményfürdő lett. Az év feltörekvő fürdője kategória második helyezettje a Várkertfürdő pápai gyógy- és termálfürdő, a bronzérmes pedig a kiskunmajsai Jonathermál gyógy- és élményfürdő lett.

Gyopáros

A helyiek kedvenc fürdője elismerést a Tiszavasvári strandfürdő kapta. A kategóriában a Miskolctapolcai strand lett a második, a harmadik pedig a tiszakécskei Kerekdombi termálfürdő.

Az idei győztes Szent Erzsébet mórahalmi gyógyfürdőben négyféle gyógyvíz, nyáron 21, télen 16 medence, szaunaparkjában pedig 14 kabin várja a vendégeket.

A Békés megyében található orosházi fürdőkomplexum sikerét ugyancsak a sokoldalúságának köszönheti: Gyopárosfürdő egyszerre strand, élményfürdő, gyógyfürdő, sportközpont és szabadvízi programokat kínáló természeti érték. 19 medence, 2 csúszda áll a fürdőzők rendelkezésére, akik szaunaparkjának 10 kabinjában is lazíthatnak. Az élményfürdő az év minden napján nyitva van.

Tiszavasvári strandfürdő

A Tiszavasvári strandfürdő szezonálisan tart nyitva, 7 medencéje között termál-, úszó-, gyermek-, hullám- és tanmedence is található, de a strandon egy 100 méteres óriáscsúszda is kanyarog.

Szent Erzsébet mórahalmi gyógyfürdő

Az év fürdője 2018 kategóriában – 35 fürdő – jellemzően az országosan vagy nemzetközileg ismert, illetve nagyvárosokban jelentős turistaforgalommal rendelkező fürdővárosokban található fürdők indultak.

Az év feltörekvő fürdője kategóriában 71 fürdő, leginkább a regionális jelentőségű fürdők indultak.

A helyiek kedvenc fürdője kategóriában 86 helyi jelentőségű, kis településeken található, néhány medencével rendelkező fürdő indult.

A verseny a Magyar Fürdőszövetség szakmai támogatásával valósult meg.

Akár ez is tetszhet A szerző további művei