A Párisi Udvar Hotel Budapest hivatalosan is megnyitott

Az elmúlt hónapok sikeres működését követően november 29-én ünnepélyes keretek között hivatalosan is megnyitott a Mellow Mood Hotels szállodalánc 12. tagja, a Párisi Udvar Hotel Budapest.

Schwindt-Kiss Andrea, a Párisi Udvar Hotel Budapest igazgatója felidézte az 1814-ben emelt épület történetét, építészeti értékeit és korszakos jelentőségét. Hangsúlyozta, hogy a műemlék négy és fél évig tartó, kihívásokkal teli felújítása mérföldkő volt az idén 23 éves Mellow Mood Hotels történetében. A 2019 júniusában megnyitott ötcsillagos szállodával visszatért Budapestre a Hyatt-brand, méghozzá „diamond” márkájával, a The Unbound Collection by Hyatt-tal – tette hozzá.

110 szoba és luxuskényelem

A szállodában 110 luxuskényelmet kínáló szoba, köztük 18 lakosztály, továbbá a legfelső szinten 2, kifinomult eleganciával berendezett 290 és 130 négyzetméteres elnöki rezidencia található. A vendégeket wellness- és szépségszolgáltatásokat kínáló sparészleg, 24 órában látogatható fitneszterem és club lounge kényezteti. A ház összesen 300 négyzetméteres, többfunkciós konferenciaterülettel rendelkezik, melyek 160 fő befogadására alkalmasak. A kulináris élvezetekről a passzázsban helyet kapó Párisi Passage Café & Brasserie gondoskodik.

A Párisi Udvar felújítása az Archikon Építésziroda tervei alapján valósult meg, melynek kivitelezéséért a Market Építő Zrt. felelt. Az épület az ország első modern üzletházaként, később a Belvárosi Takarékpénztár, majd az IBUSZ központjaként működött. Az ikonikus műemlék épületben Budapest változatos kultúrája köszön vissza: a város építészetének különböző formái, a világhírűvé vált Zsolnay-kerámiák (ezekből csak a homlokzatot 250 ezer díszíti), a magyar avantgárd művészek és alkotásaik.

A Párisi Udvar 13 milliárd forintot meghaladó beruházásához az Eximbank 8,2 milliárd forintos hitelt nyújtott.

Akár ez is tetszhet A szerző további művei