A mozgás éjszakája

2019. június 15.

A mozgás éjszakája Budapest legsportosabb fesztiválja. 17 sportágat próbálhatsz ki. Futhatsz és bringázhatsz a kivilágított Budapesten. Zumbázhatsz sok ezred magaddal, jógázhatsz a csillagok alatt, sárkányhajózhatsz a Dunán, de olyan különlegességeket is kipróbálhatsz, mint a lábtoll-labda vagy a teqball. Erre az éjszakára te is sportcsillaggá válhatsz.

Egy csillagos nyáréjszakára tiéd a kivilágított rakpart, és a szabadban sportolás öröme! A pazar helyszínen 17 hagyományos és különleges sportágat próbálhatsz ki ingyen, hogy rátalálj arra, amelyiktől a legjobban érzed magad. Kezdd a nyarat jó helyen, jó közérzettel és jó társaságban!

A mozgás éjszakája az ötpróba-sporteseménysorozat része és pontgyűjtő állomása. Most alkalmad lesz arra, amire ritkán: egy éjszaka alatt több ötpróbás sportágban is pontot szerezhetsz, hiszen futni, bringázni, túrázni és úszni is lehet.

A rendezvény ingyenes, regisztrációval biztosíthatod a helyed a programokra. A futáson és a bringázáson egyben megszerezheted első ötpróbapontjaidat, és most ingyenesen regisztrálhatsz az egész ötpróbasorozatra. Várunk a Műegyetem rakparton, a Pázmány Péter sétányon és a Kopaszi-gáton egész éjszaka!

Angyal András és zumbás csapata vendégfellépőkkel kiegészülve vár mindenkit egy fergeteges éjszakai közös zumbára! A zumba latinos életérzést megtestesítő, dinamikus, táncos fitneszórákat takar. Története Kolumbiában kezdődött, Beto Perez táncoktató nevéhez fűződik. Egyesíti a latin-amerikai, illetve a nemzetközi zenei motívumokat és táncmozdulatokat. Táncos előképzettség nem kell hozzá, a koreográfia könnyedén elsajátítható. Az edzések partiszerű atmoszférája a kezdőket is hamar magával ragadja, így a zumba pozitívan hat a közérzetre. Időpont: 21.15–22.45 óra. Helyszín: Műegyetem rakpart, nagyszínpad. A részvétel ingyenes.

Programok:

21.00–22.45 óra: Zumbafesztivál

21.15–4.00 óra: Megnyílik az összes sportolási lehetőség

21.15 óra: Rövid távú (3,3 km) élményfutás rajtja

21.45 óra: Hosszú távú (11,3 km) élményfutás rajtja (2 ötpróbapont szerezhető)

21.45 óra: Ruedabemutató a színpadon

22.00 óra: Középtávú (7,1 km) élményfutás rajtja (1 ötpróbapont szerezhető)

22.00–4.00 óra: Salsa

0.00 óra: Éjféli bringatúra Budapesten (1 ötpróbapont szerezhető)

04.00 óra: A rendezvény zárása

Kipróbálható sportok: asztalitenisz, fitnesz, futás (3,3 km, 7,1 km, 11,3 km),harcművészetek, jóga, bringázás, korfball, lábtoll-labda, nordic walking, salsa és társastáncok, sárkányhajózás, street workout, teqball, zumba.

Akár ez is tetszhet A szerző további művei