A dizájner-ruhakölcsönző az új trend Bécsben

Befutott és feltörekvő osztrák dizájnerek kreációi, elismert nemzetközi márkák, vintage-darabok és dirndlik szerepelnek egy bécsi startup kínálatában, amely nem el-, hanem kölcsönadja a ruhákat. Így bárki a legújabb divat szerint öltözhet anélkül, hogy a szemetet gyarapítaná.

A „Nincs egy rongyom, amit felvegyek!” problémára kínál egyedi és környezetkímélő megoldást a bécsi „Endlos Fesch” nevű startup, amely dizájnerruhákat ad bérbe. Az ügyfelek több mint 450 dizájnerdarab között válogathatnak, amelyek ismert és kezdő osztrák ruhatervezők kreációi, nemzetközi márkák modelljei, illetve divatos vintage-darabok. A kínálatot dirndlik széles választéka egészíti ki. Így a kölcsönzőben bárki megtalálja a megfelelő öltözetet a sörfesztiválra, az unokahúg esküvőjére vagy a céges bulira anélkül, hogy új darabbal kellene gazdagítania amúgy is széles ruhatárát vagy kétszer ugyanazt a ruhát kellene viselnie.

A kölcsönzőnek nincs fix helye, pop up store-okban működik. A bizonytalan ügyfelek stylist segítségét is kérhetik a megfelelő ruhadarab kiválasztásában. A kikölcsönzött ruhák egy hónapig maradhatnak használójuknál, egy darab kölcsönzési díja 25 euró, több darab után viszont kedvezmény jár. A ruhák tisztításáról a startup gondoskodik.

Akár ez is tetszhet A szerző további művei