Jót tett az ötéves kislány üzletének a büntetés

Tucatnyi felkérést kapott limonádé árulására az az ötéves brit kislány, akire a minap százötven fontos (51 ezer forintos) bírságot szabott ki a helyi önkormányzat, amiért egy londoni zenei fesztivál közönségének engedély nélkül adott el limonádét – írta a BBC News.

A gyerek apja, Andre Spricer elmondta: hogy fesztiválok kérték fel kislányát arra, állítson fel limonádéstandokat, sőt Southwark kerület piaca is felajánlott neki egy helyet.

„Tucatnyi fesztivál, piac és vállalkozás ajánlott fel lehetőséget limonádéárulásra” – írta a család Twitter-üzenetében, amelyben megköszönték azt, hogy szerte a világból kaptak támogató üzeneteket.

Nem volt kegyelem, sem értelem

Ahogyan arról mi is beszámoltunk, a kislány a kelet-londoni Mile Enden állította fel asztalkáját, hogy üdítőt áruljon a Lovebox Fesztiválra igyekvő közönségnek, ám a helyi önkormányzat emberei megbírságolták az engedély nélküli árusításért.

Az önkormányzat szóvivője később elnézést kért. „Nagyon sajnáljuk, ami történt. Az alkalmazottainktól elvárjuk, hogy józanul gondolkodjanak, és hatáskörükben ésszerűen járjanak el. Ezúttal nyilvánvalóan nem ez történt” – közölte az illetékes, és hozzátette, hogy a bírságot azonnal visszavonták, és bocsánatot kértek az apától és lányától.

Fotó: BBC