Tarolt a budapesti vb megnyitója a tévében

 

A magyarországi vizes világbajnokság péntek esti nyitóünnepsége alatt az M4 Sport volt a legnézettebb tv-csatorna.

„A helyszínen több tízezren, a tévéképernyők előtt pedig több százezren követték nyomon a megnyitót, amelyet Facebook-oldalán a CNN is végig élőben adott, a híradójában pedig összefoglalót sugárzott róla, akárcsak a japán AND és a kínai CCTV” – mondta Borsa Miklós, a Bp2017 Nonprofit Kft. szóvivője a keddi sajtótájékoztatón.

Olimpia helyett jön a rövid pályás vb Budapestre

A szóvivő emlékeztetett arra, hogy megvan a vb első nyeresége is azzal, hogy a vizes sportokat összefogó nemzetközi szövetség (FINA) hétfői döntése alapján Budapest rendezheti a 2024-es rövid pályás úszó-világbajnokságot, s ehhez nem szükséges átépíteni a Duna Arénát, mindössze egy gombot kell megnyomni és a medence 50 méteresből 25 méteressé alakul át.

Zsúfoltság a helyszínen

Borsa Miklós kiemelte, hogy a világbajnokság eseményei iránt nagy a helyszíni érdeklődés, hiszen a pénteki szinkronúszás alatt 90 százalékos volt a lelátók telítettsége, szombaton a műugrásra új szektorokat kellett megnyitni, s telt ház előtt zajlottak Balatonfüreden szombaton és vasárnap a nyíl tvízi úszóversenyek, valamint a Városligetben vasárnap a szinkronúszók csapatversenye. Hozzátette: a magyar női vízilabda-válogatott majdnem, a férfi pedig teljesen zsúfolt nézőtér előtt játszotta le első vb-mérkőzését a margitszigeti Hajós Alfréd Uszodában.

Budapest, 2017. július 17. Szurkolók nézik a férfi vízilabdatorna B csoportjában játszott Magyarország–Ausztrália mérkőzést a Margitszigeti Atlétikai Centrumban kialakított szurkolói zónában 2017. július 17-én.   MTI Fotó: Balogh Zoltán

A szóvivő tájékoztatása szerint a vb keddi eseményei közül már csak a műugrásra lehet belépőket venni. Beszámolt arról is, hogy a budapesti szakácsok a vb kapcsán a gasztronómiában is igyekeznek maradandót alkotni, megálmodtak egy hatfogásos FINA-menüt, amelyet hat étteremben lehet elfogyasztani, s a vb évszámára utalva minden egyes fogás 2017 forintba kerül.

Fotók: MTI

Akár ez is tetszhet A szerző további művei