Igényes magyar jazzfesztivál lesz Délvidéken

Fényfestészettel, vajdasági gasztrokínálattal, népzenei és világzenei koncertekkel is várja az érdeklődőket június 29. és július 2. között a délvidéki magyarság Dombos Fest elnevezésű kulturális fesztiválja Kishegyesen – hangzott el az M1 aktuális csatorna szerdai adásában.

Horváth László, a Dombos Fest alapító fesztiváligazgatója a műsorban elmondta, hogy a fesztivált Pál István Szalonna és Bandája koncertje nyitja meg. A szervezők célja olyan magyar produkciókat bemutatni a rendezvényen, amelyek még nem szerepeltek a Vajdaságban, így például a Lóci játszik zenekart – tette hozzá.

A fesztiválon este 6-tól hajnali 3-ig piknikszerű hangulat várja az érdeklődőket, a 16 év alattiaknak ingyenes a belépés, emellett családi jegyet is kínálnak – közölte az igazgató.

Ott lesz a krém

A Dombos Fest vendége lesz Lajkó Félix hegedűművész és az Óperentzia duó, Dresch Mihály és a Dresch Quartet, a Pátkai Rozina Trió, Brasnyó Antal és a Budapest Ska Nu-jazz Orchestra. Fellép a Boban Markovic Orkestar, Ripoff Raskolnikov és zenekara, valamint Szabó Balázs Bandája is.

Azért nem kell szárazon

A rendezvénynek helyet adó Hegyalja utcában kézművesek, valamint hagyományos magyar ételeket kínáló árusok és borászok kapnak helyet, emellett borpincével és borterasszal várják a közönséget.

A fényfestők keze alatt minden este életre kel majd a 100 méteres löszfal, amelynek tövében a fesztivált rendezik. Délutánonként Dombos Remix címmel irodalmi találkozón vehetnek részt az érdeklődők.

További részletek a rendezvény honlapján, ahonnan a képet is kölcsönöztük.

 

 

Akár ez is tetszhet A szerző további művei