Szingapúr, egy csodákkal teli sikersztori

Reggeli orangutánokkal

Ha Dohán keresztül Szingapúrba repülsz a Qatar Airways légitársasággal, s befizetsz a Royal Caribbean hajótársaság Mariner of the Seas tengerjárójának 4 napos Malájzia, Thaiföld, Szingapúr útjára, akkor csodás elő- és utókirándulásokat tehetsz a kiinduló, illetve a végállomáson, azaz Szingapúrban.

Annak ellenére, hogy Szingapúr nem egy hatalmas ország, rendkívül sok látványosságot kínál, tele van pakolva érdekességekkel. Most csokorba gyűjtöttem azokat az attrakciókat, amelyeket bemutattak nekem is a Szingapúri Turizmus Hivatal munkatársai.

A világ talán legszebb állatkertje

Számomra a csúcs a szingapúri állatkert volt. Bátran állíthatom: ez a világ egyik legszebb állatkertje. Az állatokat a megszokott környezetükben tartják, szinte szabadon, így úgy érezhetik magukat, mintha a természet lágy ölén lennének – még a jegesmedvék is. Az egyik nagy attrakció: reggeli az orangutánokkal. Kipróbáltam, fantasztikus!

Csodálatos reggeli

Az orangutánok nincsenek rács mögött, s fegyelmezettek. A nyitott étterem közvetlen közelében üldögélnek egy pulton. Ők banánt esznek, meg cukornádat, leveleket, én svédasztalról válogattam a finomságokat – másfél méterre ültünk egymástól. Kicsit sem féltem, mert az orangutánokkal voltak örök, ápolók, nevelők, akik figyeltek mindenre. Amikor fotókat készítettünk, annyira közel álltam a szőrmókokhoz, hogy meg tudtak volna érinteni.

Ez az élmény után a kínai negyedet fedeztem fel. Izgalmas, nyüzsgő világ! Nézegettem, miként árulják a zöldséget, a gyümölcsöt, a húsokat. Csodásan voltak kirakva a pultokra. Próbáltam tanulmányozni a tradicionális kínai gyógyászatot is.

A Marina Bay Hotel és az Égi Park kilátó még jobban lenyűgözött. Innen a magasból, az 57. emeletről elképesztő panoráma tárult elém, a déli kikötőtől a szingapúri tengerszorosig beláthattam mindent. Rengeteg kereskedelmi hajó vár kikötésre, ez az iparág az, ami megalapozta Szingapúr gazdagságát, s ez jelenti a jövőjét is.

A világ tetején

Gyakorlatilag egész Szingapúrt belátni

A szingapúri óriáskerék is kihagyhatatlan volt számomra. A világ második legnagyobb óriáskereke a maga 165 méteres magasságával. A kapszulákból fantasztikus kilátás nyílik a városállamra, tátott szájjal néztem.

Nagyon népszerű a szingapúri tengerparton a két óriás méretű üvegház, amelyet telepakoltak egzotikus növényekkel, ide is ellátogattam és a tizennyolc mesterséges, napenergiát gyűjtő fát is megnéztem, pár lépésre az üvegházaktól. itt sötétedés után hang- és fényjátékokat rendeztek, több ezer ember társaságában ujjongtam.

A Sentosa-sziget sem maradt ki a programomból, ahová függővasúttal érkeztem. A Tiger Sky Tower névre hallgató kilátótornyot nem hagytam ki, mint ahogy a 4 dimenziós kalandot sem, amely „Atlantis, az elveszett város” címet viseli. A Madamme Tussauds panoptikum is igen érdekes volt.

Este a Marina-öbölben hajókáztam. A belvárosi folyópartról indulnak a kirándulóhajók, a legjobb program sötétedés után felszállni a fedélzetre, s onnan nézni az öbölben a Marina Bay Hotel lézershow-ját és vízi parádéját egy pohár Szingapúr Szling koktéllal a kezünkben. Én is így cselekedtem, s örök emlékem marad.

Ha tetszenek az írásaim, görgess lejjebb a mobilodon, s keresd meg a Facebook-boksz és a „Feliratkozás hírlevélre” jelölések között a Tetszik + Megosztás + Követem gombokat és klikkelj rájuk, mert ezzel segítesz, hogy minél több emberhez eljussanak a cikkeim. Ha szeretnél még legalább 100 érdekes utazási riportot olvasni, akkor szörfölj az alomutazo.hu honlapomon, s a főmenüben böngészd végig a rovatokat. Ha szeretnél fél áron hozzájutni a népszerű utazási riportkönyveimhez, akkor menj a főmenüben a Könyv rovathoz, s on-line megrendelheted bármelyik riportkönyvemet 50% engedménnyel!

www.alomutazo.hu

Akár ez is tetszhet A szerző további művei