13 milliót adtak II. Erzsébet autójáért

A vártnál kevesebbért, 38 ezer fontért (13 millió forint) kelt el egy Daimler Majestic 4.0 LWB gépkocsi, amelyet II. Erzsébet brit királynő használt magáncélra 2001 és 2007 között. A Cambridge melletti Duxfordban tartott árverésen a H & H Classics Aukciósház 45 és 55 ezer font közötti áron remélte eladni a 2001-es évjáratú sötétzöld luxusautót, amellyel mindeddig csupán 25 ezer kilométert tettek meg.

II. Erzsébet és férje, Fülöp herceg ezzel az autóval közlekedett a Buckingham-palota és a hétvégi rezidenciaként szolgáló windsori kastély között, és ezzel jártak pólómeccsekre és más társasági eseményekre.

Az uralkodó igényeihez szabott jármű érdekességei közé tartozik, hogy hátul nem építettek be öngyújtót és hamutartót, mert a királynő gyűlöli a cigarettafüstöt, viszont beszereltek egy kihúzható kézitáskatartót a nagyobb kényelem érdekében. Az aukciósház szerint annak idején azért esett a választás a Daimlerre, mert egy „fényűző, mégis visszafogott szabadidő-autóra volt szüksége személyi használatra a királyi párnak”.

II. Erzsébet brit uralkodó férje, Fülöp edinburghi herceg társaságában   Fotó: MTI/EPA/Facundo Arrizabalaga

Akár ez is tetszhet A szerző további művei