100 kép, több mint ötven magyar asztrofotós

Tájképet mindannyian tudunk fotózni, asztrotájképet csak nagyon kevesen. Nemzetközi díjas asztrotájképet, a Naprendszert és távoli galaxisokat még sokkal kevesebben.

A Magyar Asztrofotósok Egyesülete 100 fotóból álló kiállítást rendezett a Magyar Természettudományi Múzeumban a hazai asztrofotósok legszebb képeiből. A tárlaton Az év asztrofotósa 2019 világverseny abszolút győztesének fotói is láthatók. A rangos versenyre 90 országból összesen 4600 nevezés érkezett. Közülük lett a legjobb Francsics László 35 felvételből összeállított Árnyékba című kompozit fotója, amely egyetlen momentumba sűríti a 2018. január 31-i teljes Hold-fogyatkozást.

A kozmoszt bemutató fotók amellett, hogy látványvilágukkal és a csodálatos égi jelenségek ábrázolásával elkápráztatnak bennünket, valójában a láthatatlant teszik láthatóvá a számunkra. Olyan emberi képzeletet felülmúló kozmikus távlatokat fognak át, amelyek átutazására, felfogására nem vagyunk képesek. Ezek a távolságok elrejtik a kozmosz kincseit szemünk elől , de az asztrofotók segítségével nyomukba eredhetünk.

A Csillag-Képek országos asztrofotó-kiállítás november 3-ig látható a Magyar Természettudományi Múzeumban.

Akár ez is tetszhet A szerző további művei