A 10 legszebb horvátországi strand

Egy jó döntés alapjaiban határozhatja meg a szabadság hangulatát

Ha nyár, akkor a legtöbb magyar család Horvátországba készül. Közel van, kocsival könnyen elérhető, s a gyerekekkel kellemes a tengerben pancsolni. Főleg azokon a partszakaszokon, ahol homokos a beach.

A nyári úti cél kiválasztása komoly döntés, alapjaiban határozhatja meg a szabadság hangulatát: az Adria partján alapvetően nehéz melléfogni, a tenger mindenhol pazar, de azért a partszakaszok jelentősen különbözhetnek egymástól. Szubjektív lista a legszebb horvát strandokról.

 1. Zlatni Rat – Brac-szigeten. 835 km-re van Budapesttől. Sokan úgy hívják: Aranyszarv strand. Apró kavicsos, s a világ top 25 strandjába tartozik. Nem lehet benne csalódni.

  A fantasztikus Aranyszarv a világ top 25 strandjainak egyike Fotó: alomutazo.hu
 2. Ninska-laguna – Zadarban. Sekély és homokos tengerpart, lassan mélyül, így a kisgyermekes családoknak ideális. Sok olcsó szálláshely van a közelben, s maga Zadar városa is kuriózumnak számít.
 3. Vela Plaza – Krk-szigeten Baskán. Két kilométer hosszú ez a partszakasz, apró kavicsos, lassan mélyül. Lehet gyalogolni, futni. Nagy élet van Baskán, a magyarok egyik kedvence ez a hely.
 4. Palmizana – Hvar, a Pokol-szigetek egyikén. Homokos és kavicsos változóan. Álomvilág. Nem könnyű a megközelítése, de minden macerát megér.

  A Pokol-szigetek álomvilágba visznek Fotó: alomutazo.hu
 5. Bacvice –Split. 750 km-re van Budapesttől. Homokos, s néhol betonozott a napozóknak. Ha valaki megunja a fürdést és napozást, akkor Split talán az egyik legszebb város turistáskodás szempontjából, főképp az óvárosa és a tengerparti pálmafás sétánya.
 6. Opatija – városi strand. Négy és fél óra alatt elérhető kocsival, s a városi promenádnál van a strand. Betonozott, de ez ne riasszon vissza senkit.
 7. Banje – Dubrovnik. Kavicsos, s az óvárosból egy lépcsősoron könnyen megközelíthető. Messze van Budapesttől, de maga a város olyan csodás, hogy megéri odaautózni. Végig sztrádán lehet már menni.
 8. Omis homokos tengerpartja. Kisgyerekekkel ajánlott, fokozatosan mélyül. Nincs veszély. Csak 770 km-re van a magyar fővárostól.

  Páratlan látvány Fotó: alomutazo.hu
 9. Drazica – Biograd. 650 km-re van Budapesttől, kavicsos tengerpart, sok fenyőfával. Remek fenyőillat lengi át a területet, s a tengervíz kéksége lenyűgöző.
 10. Rajska strand – Rab-szigeten. Homokos, sekély, egyre csak mélyülő, kiváló gyerekes nyaralóhely. kempingek, olcsó szállások a közelben kaphatók.

További kalandok
Ha szeretnél még sok érdekes riportot olvasni, akkor menj rá az alomutazo.hu honlapomra, s böngészd végig a rovatokat. Ha tetszik, keresd meg az alomutazo.hu honlapon a Facebook-boksz és a „Feliratkozás hírlevélre” jelölések között a Tetszik + Megosztás + Követem gombokat és klikkelj rájuk, mert ezzel segítesz, hogy minél több emberhez eljussanak az írásaim.
www.alomutazo.hu 

 

Akár ez is tetszhet A szerző további művei